Ugrás a tartalomra

Adára látogatott Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter és dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke

Adára látogatott Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter és dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke

A Prosperitati Alapítvány szervezésében ma, csütörtökön Adán az ipari parkban egy fémipari és egy textilipari kiemelt jelentőségű közepes és nagyléptékű gazdasági fejlesztés ünnepélyes átadására került sor. Az eseményen részt vett Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke.

A helyszínen a fémipari Tosmašine Kft. kiemelt jelentőségű közepes gazdasági fejlesztésének, valamint a textilipari Eurotextil Kft. kiemelt jelentőségű közepes és nagyléptékű gazdasági fejlesztésének ünnepélyes átadására került sor.

A magyar kormány 2016-ban a külhoni nemzetrészek megmaradását szolgáló gazdaságfejlesztési programot indított el a Kárpát-medencében. A vajdasági program jelenleg Magyarország legnagyobb határon túli gazdaságfejlesztési programja.

A vajdasági látogatáson tartózkodó Szijjártó Péter házigazdáival várhatólag a délutáni órákban a hajdújárási Vinogradar Labdarúgó Klub edzését is megnézi, majd a helyi Keresztelő Szent János katolikus templomba látogat el. Ezt követően részt vesz a Vajdasági Magyar Szövetség kampányzáró rendezvényén, melyet a szabadkai Városháza dísztermében tartanak 17 órától. Rajta kívül jelen lesz Kelemen Hunor az RMDSZ elnöke is. Az esti órákban a szabadkai Digital Hive központjában szerveznek kötetlen beszélgetést a vendégekkel a VMSZ Ifjúsági Fórumának tagjai számára.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó
Többi hír
Műhelymunkát tartott a hétvégén a Nefelejcs kézimunkacsoport, amelyen mintegy kilencvenen vettek részt.
A topolyai Nefelejcs kézimunkacsoport tevékenységéről