Ugrás a tartalomra

A hatékonyabb érdekképviseletért

Utcafórumot szerveztek Nagyradanovácon
A hatékonyabb érdekképviseletért

Nagyradanovácon tartottak tegnap délelőtt utcafórumot a Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai önkormányzati listájának jelöltjei. A párt képviselői ellátogattak a helyi közösség épületének udvarába, ahol a jelen lévő környékbeli lakosok kérdéseket tehettek fel nekik, és megoszthatták velük problémáikat, észrevételeiket.

A helyi közösség udvarában található a posta, a magyar és szerb tagozatú óvoda, valamint a egészségház nagyradanováci kirendeltsége is, így minden ügyintézés egy helyen történik – magyarázta Pozsár Dániel, a helyi közösség elnöke.

– Örülünk annak, hogy az elmúlt éveket követően megkezdődtek a beruházások Nagyradanovácon, amelyek a VMSZ-nek köszönhetően zajlanak. További terveink is vannak, ilyen például az utak kiaszfaltozása is – mondta Pozsár Dániel. Mint mondta, a jövőben egy olyan nagyobb közösségi teret szeretnének, amelyben akár közösségi élet is zajlana, és tanácskozásokat is tarthatnának.

A VMSZ helyi szervezetének tagjai elmondták, hogy a településüket kiaszfaltozott úttal kötnék össze a szomszédos helyi közösségekkel. Terveik között szerepel egy közlekedési lámpa kihelyezése is a főúton, ami a biztonságos átkelést segítené. Az ivóvízhálózatra történő rácsatlakozás is szóba került, ami akkor valósulhat meg, ha a szomszédos Palicson kiépül a szennyvízhálózat.

Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere felszólalásában elmondta, hogy az önkormányzatban igyekeztek a kültelepülésekre is figyelmet fordítani, és reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a választásokat követően még hathatósabban képviselhetik majd a külvárosi településeken élő lakosok érdekeit.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, vas (Fotó: Gergely Árpád)
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP