Ugrás a tartalomra

Bácskossuthfalva lendületben

Medence épül, megújult az iskola számítástechnikai szakterme, műhelyekkel bővült az Emlékház
Bácskossuthfalva lendületben

Új medencével várja a kikapcsolódni, hűsölni vágyókat jövőre a bácskossuthfalvi Rekreációs Központ.

A létesítmény alapkövét Topolya községben megtett hétfői kampánykörútja végén Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke helyezte el Seffer Attila tanácselnökkel és Kislinder Gábor polgármesterrel közösen. Seffer elmondta, hogy a valamivel több, mint 460 négyzetméteres vízfelületű medence mélysége 1,30 méter lesz, hiszen a tapasztalatok szerint erre van a leginkább igény. A beruházás mértéke közel 38 millió dinár, a kiépítésre vonatkozó közbeszerzési pályázatot meghirdették. Az építkezési munkálatok kezdetét a fürdőidény végére időzítették. Kislinder Gábor kiemelte, hogy a községi önkormányzat sikere is Bácskossuthfalva fejlődése, amihez igyekeznek a rendelkezésekre álló költségvetési eszközöket biztosítani.

ALKOTÓMŰHELYEK AZ EMLÉKHÁZBAN

Bácskossuthfalván tegnap délután átadták rendeltetésének a Posta utcai Emlékház felújított hátsó helyiségeiben kialakított alkotóműhelyeket. A munkálatokat a Csoóri-program pályázati támogatásából sikerült kivitelezni. A vendégeket Tímár Gabriella, az Ady Endre Művelődési Központ elnök asszonya köszöntötte, aki elmondta, hogy az Emlékház falai között az utolsó pillanatban sikerült összegyűjteni és megmenteni a falu régmúltjából fennmaradt tárgyi emlékeket, amivel büszkélkedni tudnak, majd megköszönte a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség önzetlen szakmai segítségét. A támogatásnak köszönhetően most további tartalommal bővült a falu értéktára, szövő- és fazekasszobát alakítottak ki. Fazekas Róbert, a helyi közösség tanácselnök-helyettese arról szólt, hogy az Emlékház életre hívása a helyi Doma Imre elképzelése volt, és a faluban élők közösségben gondolkodásának köszönhetően valósult meg. A helyiségeket hivatalosan Sutus Áron, a VMMSZ elnöke adta át rendeltetésének, aki méltatta a falubeliek értékmegtartó és jövőt építő életszemléletét, konok kitartását. Az Emlékház avatóünnepségét megtisztelte jelenlétével Pásztor István, a VMSZ elnöke, Hajnal Jenő, a MNT elnöke, Fremond Árpád, a VMSZ alelnöke, Kislinder Gábor polgármester és munkatársai. A rendezvényen közreműködött a Csicsergők lánykórus.

ÚJ SZAKTANTERMEK AZ ISKOLÁBAN

Teljes mértékben megújult az Id. Kovács Gyula Általános Iskola számítástechnikai szakterme, amely az úgynevezett régi iskolaépületben működik. Dr. Crnkovity Gábor igazgató elmondta, hogy a régi berendezés már régóta megérett a cserére. A céljaik megvalósításában a MNT és Hajnal Jenő nyújtott segítséget.

– A diákokat szeptembertől 25 új számítógép, monitor, nyomtató, szkenner és más felszerelés várja, iskolánk fejlesztése 2,5 millió dinár értékben valósult meg. Korszerűbb oktatási eszközökkel tudjuk a tanévet megkezdeni szeptembertől, hiszen további 11 szakterem digitalizációja történt meg. Az ebédlőnkben pedig modern audiovizuális rendszer került felszerelésre – nyilatkozta az iskolaigazgató. Hajnal Jenő beszédében felhívta a figyelmet, hogy elérkezett a számadás időszaka azzal kapcsolatban, hogy az érdekképviseletünkön keresztül a magyar, a tartományi és a szerb kormánynak is köszönhetően milyen mértékű támogatások érkeztek a közösségünkhöz. Hajnal szavai szerint ezen keresztül válhatott a bácskossuthfalvi iskola több tanintézmény számára is követendő példává.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, K.P.D.
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP