Ugrás a tartalomra

A VMSZ önállóan indul az előrehozott parlamenti választáson

Pásztor István szerint nincs ok a tartományi megméretésre

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szombaton kijelentette, pártja önállóan vesz részt az előrehozott parlamenti választáson, s hozzátette, semmi ok a rendkívüli választás kiírására a tartományban.

„Megkönnyebbültem a hír hallatán, mert már mindenkit kifárasztott az a hónapok óta tartó történet, hogy lesznek-e vagy nem lesznek választások. Úgy gondolom, hogy már olyan mértékben romlottak és zavarosak a viszonyok, hogy a választás jelentik az egyedüli kiutat” – nyilatkozta Pásztor a Beta hírügynökségnek.

Hozzátette, tudatában van annak, hogy a polgárok belefáradtak már, és hogy a választások pénzbe kerülnek, de nagyon fontos ismét ellenőrizni a hatalom legitimitását. „Remélem, hogy a választás után végre valóban a problémák megoldásával kezdünk foglalkozni, amelyekből milliószámra van” – mondta Pásztor.

A pártelnök bejelentette, a VMSZ önállóan vesz majd részt a választáson, és ugyanazon értékek mellett kötelezi el magát, mint legutóbb, amikor szlogenjük „Vajdaságért egy normális Szerbiában” volt.

Leszögezte, nincs formális-jogi oka az előrehozott tartományi választás kiírásának, hiszen az ehhez szükség feltételek egyike sem áll fenn.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Beta
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát