Ugrás a tartalomra

A VMSZ elsöprő sikere a topolyai helyi közösségi választásokon

Pacséron a Vajdasági Magyar Szövetség 13 jelöltjéből 11 jutott be a 15 tagú tanácsba – hozta nyilvánosságra Facebook profilján Fremond Árpád, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője.

A párt jelöltjei a topolyai helyi közösségi választásokon a csaknem 1200 érvényes szavazat közül 850-et szereztek meg. A legtöbb szavazatot maga Fremond Árpád, majd őt követően Nagy Ottó és Pintér Gabriella kapta.

Helyi közösségi választásokat tartottak ma Topolya községben.

A polgárok ezúttal az új szabályzat szerint nem pártlistákra, hanem egyénekre szavazhattak. 13 helyi közösségben tartottak voksolást a 15 közül. Az urnákat este nyolckor zárták.

„A falu minél többet fejlődjön az évek során!” – mondja a pacséri Gáspár Olivér. Gyakorlatilag, ez szinte minden választó vágya a Topolya községbeli helyi közösségi választásokon. „A szökőkút meg lett csinálva, most készül a fürdő, egyelőre ezek a legfontosabbak. Persze aztán a falu tisztasága” – teszi hozzá Gáspár Olivér.

Pacséron eddig az összes helyi közösségi választás 50 százalék fölötti részvételt hozott. Az egyik szavazóhelyiség már a délelőtt során megközelítette ezt az arányt. „Eddig a lakosság 45 százaléka jött ki szavazni, ami szerintem egy elég jó arány, mivel még csak 11 óra van. Semmilyen problémát nem észleltünk” – közölte Cseke Eleonóra, a Választási Bizottság tagja.

Topolya községben két település maradt ki a szavazásból. Bácskossutfalván tavaly szavaztak, Zentagunarason pedig jövőre járulhatnak az urnákhoz a helyiek.

„Én azt szeretném, hogy ez a falu előrefelé menjen, ne hátrafelé” – mondja határozottan a bajsai Nagy Piroska, aki szerint a tartomány és a köztársaság részéről is jobban kéne támogatni a kisebb falvakat. „Ez a kastély, mondjuk, ami mozi volt valamikor, hogy a fiatalok is nem a kocsmában lennének, hanem ott egy külön helyiség lenne nekik.”

Topolyán 21 szavazóhelyiség várja a polgárokat. A község központjában is számos probléma vár még a helyi közösségek tanácsaira. Đorđe Pele szerint: „a szennyvíz elvezetése, ezt sürgősen meg kéne oldani. Emellett egy kicsit nagyobb rend kéne a városban, a központban, mert sok helyen befejezetlen épületek állnak.”

Topolyán, csakúgy, mint a 12 másik közösségben délutánig nyugodtan zajlottak a választások. Koradélutánig mintegy 30 százalékos volt a részvétel a városban. Nada Mehaković, a Topolyai Választási Bizottság elnöke elmondta: „Semmilyen problémát nem tapasztaltunk, 21 szavazóhelyiségünk van, ezek reggel hét óra óta nyitva állnak.”

A topolyai helyi községi választások eredményei csak késő estére várhatóak.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt