Ugrás a tartalomra

Veštačka briga za Vojvodinu

Savez vojvođanskih Mađara sa velikom dozom nerazumevanja prima k znanju pojavljivanje veštačke brige za Vojvodinu, koju je iskazao Pokrajinski odbor Liberalno demokratske partije. Slažemo se sa konstatacijom LDP-a da će koalicija predvođena Borisom Tadićem voditi politiku ignorisanja Vojvodine.

Građanke i građani Vojvodine nisu zaboravili rečenice bivšeg predsednika Republike o tome da ne mogu postojati različiti sistemi samo desetak minuta vozom od Beograda, kao ni jasnu političku poruku Borisa Tadića kojom je 14. decembra 2009. godine odbio da prisustvuje sednici Skupštine AP Vojvodine  na kojoj je proglašen Statut, a da je baš u to vreme posetio jedan drugi vojvođanski grad.

Pokrajinski odbor Liberalno demokratske partije, međutim treba da bude svestan i činjenice da su krajem 2009. godine baš poslanici ove „provojvođanske“ stranke omogućili usvajanje protivustavnog i antivojvođanskog budžeta u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Savez vojvođanskih Mađara je od tadašnje vladajuće koalicije tražio samo da republički budžet bude u skladu sa Ustavom i interesima Vojvodine. Tada je, međutim opozicioni LDP, koristeći se arsenalom buvlje pijace, obezbedio kvorum u danu za glasanje i tako osujetio šansu za prekid prakse koja je od 2008. godine do danas iz džepova Vojvođana izvadila najmanje jednu milijardu evra.

Smatramo da stranke koje se sete Vojvodine samo u predizbornoj kampanji, za šta je Liberalno demokratska partija eklatantan primer, nemaju moralnog osnova za kritiku bilo kog učesnika izbornog procesa, pa makar to bio i provereni „autonomaški trio“ Boris Tadić-Dušan Petrović-Nenad Čanak.

Vojvođani zaslužuju odgovornost i doslednost.

Vreme je za samoispitivanje i istinu!

 

Pres služba SVM

Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP