Ugrás a tartalomra

Vajdasági javaslatcsomag a vitatott 22 hatáskörről

Belgrád és Újvidék részéről is van hajlandóság annak a patthelyzetnek a feloldására, amely azt követően állt elő, hogy az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánította Vajdaság 22 hatáskörét – nyilatkozta Pásztor István.

A tartományi házelnök elmondta, a helyzet kezelésének legmegfelelőbb módjaként a vajdasági hatalom kidolgozza azt a kompromisszumokon alapuló javaslatcsomagot, amelyet hamarosan a szerbiai kormány elé terjeszt.

Pásztor István úgy véli, bizonyára lesznek olyan kérdések, amelyekben nem jutnak majd közös nevezőre. Ugyanakkor Vajdaság a 22 elvitatott hatáskör közül egyikről sem mondhat le, de a kérdéseket vissza kell terelni az alkotmányosság keretébe.

Pásztor jövő kedden, Belgrádban találkozik Nebojša Stefanović szerbiai házelnökkel. A tartományi parlament elnöke hangsúlyozta, számára kiemelten fontos a párbeszéd Ivica Dačić kormányfővel és a miniszterekkel.

Pásztor úgy vélekedett, amennyiben a szocialisták helyet kapnának a vajdasági hatalomban, valószínűleg másként viszonyulna a szerbiai kormány egy része Vajdasághoz és az önkormányzatokban is kevésbé lennének kifejezettek a politikai forrongások.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP
A Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi szervezete hétfő este adta át a községi választási bizottságnak a valamivel
A VMSZ teljes, 29 fős listával indul a választáson Adán