Ugrás a tartalomra
2021.06.17 - 09:00

Új műfüves pályán rúgják a bőrt

A topolyai TSC óbecsei és kishegyesi beruházását adták át ünnepélyesen rendeltetésének
Új műfüves pályán rúgják a bőrt

Műfüves labdarúgópályát adtak át szerdán ünnepélyesen Óbecsén. A topolyai TSC Labdarúgóakadémiával való együttműködés keretében, a magyar kormány támogatásával megvalósuló beruházás elsősorban a fiatal focisták kinevelését szolgálja. Az OFK Bečej 1918 labdarúgóklub tagjai a TSC-vel való együttműködésnek köszönhetően egy professzionális rendszer részesei lettek.
– Egy piramist építünk, amelynek a csúcsán a TSC van. Arra teszünk ezzel sikeres kísérletet, hogy több ezer gyerek sportoljon Vajdaságban – közülük mindenki arról álmodik, hogy futballista lesz. Reméljük, hogy sokuknak ez sikerülni is fog, de ha nem is válnak profi futballistákká, úgy gondolom, hogy mindannyian jobb és egészségesebb emberek lesznek, hiszen egy karakter-, test- és lélekfejlesztő tevékenységről van szó – mondta az átadón Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

A topolyai klubnak nem az óbecsei az első jelentős sportberuházása Vajdaságban, ezeknek köszönhetően több ezer gyermek kapott eddig lehetőséget arra, hogy korszerű körülmények között, profi edzők mellett sportolhassanak.
– A tóthfalusi beruházásunkkal az észak-bácskai, az óbecseivel a dél-bácskai körzetet szeretnénk felölelni – fontos, hogy mindannyian egy rendszerben dolgozzunk. Nagyon komoly szakemberekkel alapoztuk meg a TSC fociiskoláját, Magyarországról és Belgrádból is a legjobb szakembereket hoztuk el hozzánk, hogy felállhasson az a rendszer, amelynek az egyik pillére Óbecse. Mi ebből a rendszerből szeretnénk minél több kiváló játékost kinevelni – jelentette ki Zsemberi János, a TSC Labdarúgóklub elnöke.

Zsemberi János elmondta azt is, hogy már most is vannak óbecsei gyerekek az akadémián, és reméli, hogy a többiek is megtalálják majd helyüket valamelyik klubban. A legfontosabb mégis az, hogy a gyerekek szeressenek sportolni, és egészségesen éljenek.

A szerdán átadott óbecsei műfüves pálya értéke 400 ezer euró. A már meglévő focipályák mellett a közeljövőben további sportberuházások is lesznek Óbecsén. Dragan Tošić polgármester tájékoztatása szerint ezen, a községi tulajdonban lévő telken még egy ugyanekkora műfüves pályát szeretnének építeni, emellett két kézilabdapályát, két kosárlabdapályát és egy ballontermet is terveznek ide.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, feró
Többi hír
2021.09.16 - 09:35
A kishegyesi helyi közösségben a közelmúltban tartottak helyi közösségi választást.
Tervekről, elképzelésekről a kishegyesi helyi közösség új tanácselnökével
2021.09.16 - 08:56
Modern és meglehetősen időszerű témának számít Szerbiában a körkörös, vagyis az újrafelhasználáson alapuló gazdaság m
A lakosság felelősségteljes hozzáállása az újrahasznosítás alapja
2021.09.16 - 08:52
A köztársasági képviselőház egyhangúlag megszavazta szerdán a szerb nyelv közéletben való használatáról és a cirill í
A szerb egység, a szabadság és a nemzeti zászló napján szavazta meg a parlament a szerb nyelv közéleti használatát szabályozó törvényt