Ugrás a tartalomra

Učesnici Dunavske parlamentarne konferencije u parlamentu

BEOGRAD - Učesnici Dunavske parlamentarne konferencije posetiće danas Skupštinu Srbije, gde će im se obratiti predsednik republičkog parlamenta Nebojša Stefanović i ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm.

Petodnevna Dunavska parlamentarna ploveća konferencija počela je 20. maja, pod pokroviteljstvom predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca, i završava se danas.

Projekat je organizovao Dunavski centar za kompetenciju, GIZ i Skupština Srbije, u okviru EU strategije za Dunavski region, koja za cilj ima razvoj Dunavskog regiona, integraciju i povezivanje ljudi i ideja, kako bi se u dunavskom slivu izgradio konkurentan, evropski makro-region, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Konferencija je okupila više od sto učesnika iz preko deset evropskih zemalja.

Brod, koji je krenuo iz grada Pasau u Nemačkoj, plovio je Dunavom i tokom plovidbe organizovani su celodnevni programi panel diskusija i sastanaka, a pristajao je, radi poseta parlamentima, u Beču, Bratislavi i Budimpešti.

Učesnici konferencije su pored parlamentaraca i drugi društveni i politički akteri zainteresovani za sprovođenje Dunavske strategije EU.

Ciljevi konferencije su podrška Dunavskoj strategiji kroz sastanke, dijalog, saradnju, kako bi se podstakle aktivnosti, organizacije i svi zainteresovani za sprovođenje strategije i uspostavljanje Stalne Dunavske Parlamentarne Konferencije kao komunikacione platforme za sve parlamentarce koji strategiju podržavaju.

Szerző (Forrás)
RTV, Tanjug
Többi hír