Ugrás a tartalomra

Több mint kétszer annyi szavazatot kapott a VMSZ Szabadkán, mint négy évvel ezelőtt

 Dr. Pásztor Bálint a szabadkai önkormányzati választások hivatalos végeredményeiről és a Vajdasági Magyar Szövetség jövőbeni elképzeléseiről tartott ma sajtótájékoztatót.  A VMSZ szabadkai listavezetője egyebek mellett megköszönte a választásokon való részvételt azoknak a polgároknak, akik voksukkal a VMSZ-t támogatták, valamint megerősítette, hogy a jövőben közvetlenebb módon fogja a szabadkaiak érdekeit képviselni, mint eddig.  A Vajdasági Magyar Szövetség az önkormányzati választásokon Szabadka területé

 Dr. Pásztor Bálint a szabadkai önkormányzati választások hivatalos végeredményeiről és a Vajdasági Magyar Szövetség jövőbeni elképzeléseiről tartott ma sajtótájékoztatót.

A VMSZ szabadkai listavezetője egyebek mellett megköszönte a választásokon való részvételt azoknak a polgároknak, akik voksukkal a VMSZ-t támogatták, valamint megerősítette, hogy a jövőben közvetlenebb módon fogja a szabadkaiak érdekeit képviselni, mint eddig.

A Vajdasági Magyar Szövetség az önkormányzati választásokon Szabadka területén 17 131 szavazatot kapott. Ez a szavazatszám 8 407 szavazattal több mint négy évvel ezelőtt volt - mondta Dr. Pásztor Bálint.

A párt 29,43 százalékkal 22 mandátumot szerzett a szabadkai Városi Képviselő-testületben. A VMSZ szabadkai listavezetője beszélt azokról a helyi közösségekről is, amelyekben sikerült győzniük.

Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai listavezetője: „Helyi közösségek szintjén győztünk a Zorkában, a Vasutas Helyi Közösségben, Kisradanovácon, Radanovácon, Palicson, Hajdújáráson, Királyhalmon, Ludason, Csantavéren, Dusánovón és Kelebián. Nagyon sok olyan helyi közösségben győztünk, ahol régóta nem volt példa erre, és nagyon sok szoros helyi közösség volt, ahol minimális szavazatmennyiséggel maradt alul a Vajdasági Magyar Szövetség.”

A választópolgárok bizalmát a VMSZ arra használja majd a következő négy évben, hogy jobban érvényesítse a párt programját és elképzeléseit az önkormányzatban - hangsúlyozta Dr. Pásztor Bálint.

A szabadkai listavezető kitért arra is, hogy melyik párt fog polgármestert delegálni Szabadkán: „Most is szeretném azt elmondani, amit a kampányban mondtam. Én akkor leszek polgármester, ha a Vajdasági Magyar Szövetség győz. Mi nagyon jó eredményt értünk el, de nem győztünk a szabadkai választásokon. Éppen ezért a Szerb Haladó Párt fogja a polgármester személyét megnevezni, a jelöltnek a személyét megnevezni a következő hetekben.”

Dr. Pásztor Bálint hozzátette, hétfőn reggel SMS-ben gratulált Bogdan Labannak, választ azonban még nem kapott. A politikus azt is elmondta, hogy a VMSZ aktivistái kedden eltávolították a párt összes kampány idején kiragasztott plakátját.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks