Ugrás a tartalomra

Temerin: Tehetséges fiatalok a Tini fesztiválon

Kimagasló produkciókat láthatott tegnap este a temerini közönség a helyi sportcsarnokban.

A Tini és Ifjúsági Táncdalénekes vetélkedőn az idén 11 tini és 9 ifjúsági kategóriás vajdasági fiatal versengett, akiket Aleksandar Dujin zenekara kísért ezúttal is, kiválóan. A rendezvényt Dudás Károly, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke nyitotta meg, köszöntő és bátorító szavai után egymást követték a szebbnél szebb énekhangok, produkciók.

Teljesítményüket a Jovan Adamov, Füstös Dénes, Verebes Ernő, és Guzsvány Izabella összetételű zsűri bírálta el, a tini kategóriában (13-18 évesek) a muzslyai Tasi Szabinának ítélte oda az első helyet, a második az adai Aleksza Anabella, harmadik viszont a szintén muzslyai Páger Szendi lett.

A zsűri különdíját a tóthfalusi Harmath Tamara érdemelte ki. Az ifjúsági kategóriában (18-25 évesek) a zsűri a zentai Varga Ágota produkcióját vélte a legjobbnak, második díjjal jutalmazta a temerini Sánta Tímeát, harmadikkal viszont a szintén temerini Kurcinák Arnoldot.

A kategória különdíját az adai Kranyec Lilien vihette haza. A szakzsűri hűségdíjjal jutalmazta a tiszakálmánfalvi Pápista Istvánt, aki több éve már rendszeres résztvevője a fesztiválnak.

Az közönség az idén is megválaszthatta az általa legjobbnak vélt produkciót, ezzel a díjjal ez alkalommal a temerini Bíró Mónika térhetett haza. A gálaműsorban felléptek a tavalyi fesztivál legjobbjai, Sánta Tímea olaszul énekelte el Tomasso Albinoni Adagioját, Becsei Illés viszont három dallal szórakoztatta a TINI közönségét.

Az idén az X Factor tehetségkutató sztárja, Király L. Norbi fűtötte fel a hangulatot a sportcsarnokban, akinek bemutatkozása leginkább a fiatalok körében aratott sikert.

Az Újvidéki Rádió fél tízig élőben közvetítette a rendezvény, a Vajdasági RTV viszont felvételt készített, amelyet egy későbbi időpontban láthatnak a nézők.

Tini fesztivál immár huszonkét éve nyújt lehetőséget a tehetséges fiataloknak a bemutatkozásra, megmérettetésre, közülük kerülnek ki azok az énekesek, akik később megállják a helyüket a hazai, de a külföldi könnyűzenei porondon is.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Ádám Csilla
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP
A Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi szervezete hétfő este adta át a községi választási bizottságnak a valamivel
A VMSZ teljes, 29 fős listával indul a választáson Adán