Ugrás a tartalomra

A tartomány támogatja a magáncégeket létesítő munkanélkülieket

170 új munkahely megnyitását támogatja a tartományi kormány. Az erről szóló szerződéseket ma írták alá Újvidéken. 

160 ezer dináros támogatásban részesültek azon friss magánvállalkozók, akik a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatbázisában szerepelnek, mint munkanélküliek és magáncéget szeretnének alapítani. Az érdekeltek pályázat útján nyerték el a támogatást.

Juhász Bálint tartományi gazdasági, foglalkoztatási és nemi egyenjogúsági titkárhelyettes: „Minden pályázónak be kell adnia egy üzleti tervet, annak a megvalósíthatóságát pontozták, illetve a hátrányos helyzetű személyeket próbáltuk előtérbe helyezni, ami a tartományi foglalkoztatási tervnek is a része.”

A támogatottak között több vajdasági magyar, friss vállalkozó is van. A kishegyesi Purucki Marika a következőket mondta: „Vegyeskereskedést fogok nyitni. Családi vállalkozás lesz, a férjemmel együtt csináljuk. A támogatást kezdőtőkének fogjuk szánni.”

Gulyás Tünde, Padé: „11 évig dolgoztam főállásban hentesüzletben és innen jött most az ötlet, hogy hentesüzletet nyissak. Holnap van a megnyitó, tehát minden papírom kész, kassza, minden. Nagyon örülök a pénznek, az üzletbe fektetem. Hűtőkamrát vettem meg egyéb dolgokat.”

A tartomány pályázatok útján folyamatosan támogatja az új munkahelyek megnyitását és a kezdő magánvállalkozókat – hangzott el az összejövetelen. Érdeklődni a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat helyi irodáiban lehet Vajdaság-szerte.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát