Ugrás a tartalomra

Szabó Palócz Attilát és Táborosi Margarétát díjazták a 13. Vajdasági Magyar Drámaíró Versenyen

Szabó Palócz Attila a legjobb drámaíró, Táborosi Margarétát pedig a legjobb rendező díjával jutalmazták a 13. Vajdasági Magyar Drámaíró Versenyen. Az előadásokban a békéscsabai Jókai Színház, a Szabadkai Népszínház és az Újvidéki Színház színészei szerepeltek.

A Tudosítások Tüdérországból címre megírt három drámát a közönség egymás után láthatta. „Tulajdonképpen ez már tradíció itt az Újvidéki Színházban, el szoktam különben is járni, úgyhogy nagyon szeretem ezeket az előadásokat.”

A drámák bemutatása után a zsűri értékelt, majd kiosztották a díjakat.„Mondjuk azt megemlíteném, hogy érdekes, hogy mind a három dráma erőteljesen foglalkozott azzal a valósággal ami körülvesz bennünket.”- emelte ki Urbán András, a zsűri elnöke.

A nyertes író drámáját a szintén nyertes rendező állította színpadra. „Amilyen viccesnek tűnő, kicsit mókás ötletem volt azt úgy mind beleírtam a darabba. Ez rögtönzésen alapul, tehát egy nap alatt komolyan vehető drámát nem lehet megírni.”- mondta Szabó Palócz Attila. „Egy nap alatt is átmentem azokon a folyamatokon, de a színészek oldaláról is, igaz ami egy próbafolyamatba belefér, tehát a hullámvölgyeken föl és le járkáltuk.”

A drámaíró verseny, mint mindig az Újvidéki Színház hivatalos évadnyitója is. Ezen az esten minden évben számos díjat osztottak ki. A legjobb főszereplő Elor Emina és Balázs Áron lett.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír