Ugrás a tartalomra

SVM na izbore ide samostalno, ništa od pokrajinskih

Predsednik Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je u subotu da će njegova stranka izaći na vanredne republičke izbore samostalno i dodao da nema razloga da se raspisuju i vanredni pokrajinski izbori.

"Primio sam ovu vest sa olakšanjem, jer je svakome dojadila ta priča koja traje mesecima, hoće li ili neće biti izbora. Mislim da su odnosi u toj meri narušeni i poremećeni da su izbori jedini izlaz", rekao je Pastor agenciji Beta.

On je dodao da je svestan da su gradjani premoreni i da izbori koštaju, ali da je važno da se izvrši ponovna provera legitimiteta. "Nadam se da ćemo nakon izbora konačno da se okrenemo rešavanju problema, kojih ima milion", rekao je Pastor.

On je najavio da će SVM na izbore izaći samostalno i da će se zalagati za iste vrednosti kao i na prošlim izborima, a koji su bili sadržani u slogan "Za Vojvodinu u normalnoj Srbiji".

Prema njegovim rečima, nema formalno-pravnih razloga za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora, pošto niti jedan uslov za njihovo raspisivanje nije ispunjen.

Szerző (Forrás)
Beta
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát