Ugrás a tartalomra

Predsednik Pastor razgovarao sa ambasadorom Austrije Johanesom Ajgnerom

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor razgovarao je danas sa ambasadorom Austrije u Srbiji Johanesom Ajgnerom o najnovijim političim dešavanjima u Vojvodini.

Predsednik Pastor je istakao da se sva bitna pitanja za pokrajinu moraju rešavati kroz institucijalni dijalog, što je i započeto po pitanju usaglašavanja Statuta AP Vojvodine sa odlukama Ustavnog suda Srbije formiranjem stručne Radne grupe, kao i radom mešovite radne grupe za izradu Zakona o finansiranju AP Vojvodine.

„Izuzetno sam zadovoljan što smo pripreme za proces usaglašavanja Statuta otpočeli potpunim konsenzusom i postigli dogovor da stručna radna grupa ne vodi računa o političkim bitkama, nego da bude potpuno usmerena ka rešavanju problema sa aspekta prava. Drugo pitanje, izuzetno važno za nas, je što se mešovita Radna grupa za izradu zakona o finansiranju, sačinjena od predstavnika pokrajinske i republičke vlade, otpočela sa radom“, rekao je

Ambasador Ajgner ocenio je da je autonomija Vojvodine pozitivan faktor za Republiku Srbiju, nešto što mora da se istakne u Evropi kao prednost, a ne problem.

Ambasador Ajgner i predsednik Pastor složili su se da je u interesu Srbije da se proces uslaglašavanja Statuta sa odlukom USS uradi u roku, jer ne bi bilo dobro da se zemlji koja pregovara sa Evropskom unijom urušava jedan deo pravnog poretka.

Szerző (Forrás)
skupstinavojvodine.gov.rs
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP
A Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi szervezete hétfő este adta át a községi választási bizottságnak a valamivel
A VMSZ teljes, 29 fős listával indul a választáson Adán