Ugrás a tartalomra

Pásztor: meg is kaptuk a pénzt, meg nem is

Maglai: Csantavéren sok esetben meg van kötve a rendőrség keze - A kiskorú bűnelkövetőkkel szemben a szociális központnak komoly szerepe lehetne

Sajtótájékoztatót tartott tegnap a VMSZ Szabadkán a Magyar Házban, melyen aktuális politikai kérdésekről beszélt Maglai Jenő a párt városi szervezetének elnöke és Pásztor István, a VMSZ elnöke. Maglai szót ejtett a szombaton hajnalban történt szabadkai esetről, amikor – Maglai szavai szerint – etnikai okoból lányok megvertek egy magyar lányt, mert magyarul beszélt. Ezen kívül szót ejtett a Csantavéren működő jogsegélyszolgáltatról is. A VMSZ ingyenes jogi segítséget biztosít a betörések károsultjainak. Maglai a Pannon Televíziónak nyilatkozva elmondta: „A vagyonelleni bűncselekmények visszaszorítása ügyében a rendőrség, az ügyészség és a bíróság mellett, több állami szervnek is be kellene kapcsolódnia. A szociális központnak komoly szerepe lehetne, hiszen a dokumentumok és az elmondottak szerint, nem egy esetben kiskorúakról van szó, így a rendőrség keze komolyabban meg van kötve.”

Pásztor kitért a mezőgazdasági dolgozók problémájára. Kifejtette, nem ért egyet azzal, hogy termésmennyiség alapján kapjanak támogatást a gazdák. Ebben az ügyben Boris Tadić államfőnek és a mezőgazdasági miniszternek kell lépéseket tennie. A Tartományi Nagyberuházási Alap téves számlájára irányított összeggel kapcsolatban Pásztor elmondta, hogy a szerb kormány nem hajlandó az együttműködésre. A Pannon TV kamerái előtt pedig kifejtette: „Sokáig azt gondoltuk, hogy az 1, 7 milliárd dinár rossz számlára történő átutalása egy véletlen, egy technikai jellegű probléma. Mivel több mint 3 hete nem tudjuk ezt az ügyet kezelni, mert a kormányban nincs nyitottság, kezelési készség, így azonban mind jobban az az érzésünk, hogy ez egy látszattevékenység, miszerint meg is kaptuk a pénzt, meg nem is.”

A közelgő választások kapcsán közölték, a VMSZ a választások kiírását követően, március 15-én indítja kampányát.

Vajdaság Ma

Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks