Ugrás a tartalomra

Pásztor István: A határátkelők továbbra is átjárhatóak lesznek, mint ahogyan eddig is

Nem jelent semmilyen fizikai korlátozást a becsületes polgárok mozgásával kapcsolatban az, hogy Magyarország lezárja a déli határt – emelte ki a magyar kormány döntésére reagálva Pásztor István.

A határátkelők továbbra is minden további nélkül megközelíthetőek, átjárhatóak lesznek, mint ahogyan eddig is.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Pannon RTV-nek elmondta, ez egy jelentős könnyebbséget fog jelenteni az itt élők számára, hiszen a határzár miatt a szociális migránsok nem fognak erre jönni, mert tudni fogják, hogy itt nem lehet továbbmenni.

Pásztor István hangsúlyozta: 100 százalékban támogatják a szerb kormánynak az intézkedéseit, amellyel a Szerbiába bejövő migránsáradatot szeretnék megakadályozni.

A VMSZ elnöke úgy fogalmazott: nem lehet Szerbia egy olyan zóna, ahol toporogva várják az itt rekedők azt, hogy hova tudnak menni és merre tudnak haladni.

Hozzátette: ez egy nagy európai probléma, amelyre Európának kell megtalálnia a megoldást, nem lehetünk mi a szenvedő alanyok. Pásztor István kiemelte: a magyar kormány üléséről és döntéséről telefonon tájékoztatta Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes.

Ennek kapcsán megjegyezte: fontosnak tartja, hogy ebben az esetben is fennáll a folyamatos, kölcsönös tájékozódás és tájékoztatás, amely eddig is létezett a VMSZ és a magyar kormány viszonyában.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír