Ugrás a tartalomra

Pásztor István: Csak októberben alakulhat át a vajdasági kormány

Szeptember vagy október előtt nem történik meg a vajdasági kormány átalakítása, addig azonban nem módosul a hatalmi többség, jelentette ki Pásztor István tartományi házelnök, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

„Úgy vélem, a VMSZ-nek a nemzeti egységkormány létrehozására vonatkozó ötlete addig érvényesülni fog” – mondta Pásztor a Danas napilap hétfői számának nyilatkozva.

Pásztor elmondta, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) és az Új Demokrata Párt (NDS) vezetőivel vasárnap folytatott tárgyaláson „csak véleménycsere történt”.

„Kissé természetellenesnek érzem azt, hogy az LSV és az NDS olyan helyzetben van, amelyben ők most úgymond kezdeményeznek, tárgyalnak” – értékelt a VMSZ elnöke, s hozzátette, reális az, hogy a Demokrata Párt (DS) köré tömörülő jelenlegi többség hatalmon maradjon Vajdaságban.

Arra kérdésre, hogy már megbocsájtott-e Nenad Čanaknak, az LSV elnökének a közelmúltbeli ellene irányuló nyilvános támadásokért, Pásztor azt mondta, nem szükséges megbocsátania, de mindezt „megjegyezte, és ez elég”.

Szerző (Forrás)
Beta, Vajdaság Ma
Többi hír
Műhelymunkát tartott a hétvégén a Nefelejcs kézimunkacsoport, amelyen mintegy kilencvenen vettek részt.
A topolyai Nefelejcs kézimunkacsoport tevékenységéről