Ugrás a tartalomra

Pásztor Bálint: Az emberek tisztában vannak a választások tétjével

Bátran de felelősséggel – ezzel jelmondattal indul kampányba a Vajdasági Magyar Szövetség a mácius 16-ai köztársasági választásokon. A párt programját a topolyaiakkal ismertették péntek este. A rendezvényen kiemelték a főbb pontokat, amelyek a mezőgazdaságot, szociális politikát, valamint a terület-és gazdaságfejlesztést illetik.

A rendezvényt a magyar himnusszal nyitották meg. Kókai Mernyák Melinda topolyai polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. A VMSZ egy szociálpolitikai programot dolgozott ki, amely falu, tanya és peremkerületi gondnoki szolgálatot biztosítana az elöregedett és elszegényedett vajdasági közösségnek és családoknak- nyilatkozta Sárcsevity Bea szociálpolitikus.

„Az idősebb emberek, akik a tanyán élnek, sokszor magányosak, és mint életminőségbélileg, mint lelki szükségleteikben is hiányt szenvednek. És ezekre valamilyen választ próbálna adni. A peremkerületi gondnoki szolgálat pedig a fiataloknak és családoknak próbálna segíteni a kríziseknek az átvészelésében.”

Nagy Imre egyetemi tanár a terület- és gazdaságfejlesztési tervet mutatta be. A rendezvényen felszólaló Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője kiemelte, azt szeretnék elérni, hogy a szerbiai költségvetésből a magyarlakta vidékek projektjeit nagyobb mértékben támogassák. „Én azt látom a terepet járva az elmúlt hetekben, hogy az emberek értik, érzik, hogy a választásnak mi a tétje. És abban reménykedem, hogy lehetőségünk lesz ezeket a programpontokat törvénybe iktatni a szerbiai képviselőházban.”

A rendezvényen Pásztor István a párt elnöke, valamint Varga László és Fremond Árpád köztársasági parlamenti képviselők is felszólaltak. Korsós Tamás, Magyarország szabadkai főkonzulja a Magyar Kormánnyal való együttműködés fontosságát hangsúlyozta, és a vajdasági magyarság további támogatásáról biztosította a topolyaiakat.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír