Ugrás a tartalomra

Pastor i Vasin na otvaranju Drugog Dunavskog biznis foruma u Novom Sadu

U cilju afirmacije i promocije evropskih vrednosti i standarda, u organizaciji kompanije Mediainvent, pod pokroviteljstvom Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, Privredne komore Vojvodine i Eonomskog senata Nemačke i Austrije, u naredna dva dana održava se ,,Drugi Dunavski biznis forum’’, posvećen Dunavskoj strategiji, jačanju i razvoju regiona, sa posebnim osvrtom na položaj mladih i njihovo zapošljavanje.

Dunavska strategija kao novi koncept makro regionalne saradnje prepoznat je kao mogućnost za dalje unapređenje odnosa sa susednim i drugim evropskim zemljama. Ona je instrument kojim Republika Srbija može jačati institucije, razvijati lokalne, regionalne i nacionalne potencijale. 

Današnje otvaranje Drugog Dunavskog biznis foruma koji se održava u Novom Sadu, obeležilo je prisustvo mnoštva eminentnih zvanica, pripadnika javnog, privrednog, kulturnog i diplomatskog života.

Predviđeno je da se na ovom dvodnevnom Forumu iznese što više ideja, iskustava, a sve to kroz tematske celine poput zapošljavanja mladih i problema ,,odliva mozgva“, preduzetničkog stvaralaštva, korporativne odgovornosti, izgradnje institucija kao preduslova kvalitetnije saradnje i prospriteta, ženskog preduzetništva i panela posvećenog malim gazdinstvima. 

Otvarajući 2. Dunavski biznis forum, predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor, podsetio je na današnji datum, kojim se obeležava prisajedinjenje AP Vojvodine Srbiji, podsećajući da je to dan koji i danas nosi određene polemike sa sobom, ali svakako opredeljuje sudbinu ovog prostora.

,,Još uvek postoje pojedinici u politici za koje Prvi svetski rat nije završen, jer se i danas podvlači i polemiše ko je bio na pobedničkoj, a ko na gubitničkoj strani, a to je nešto što nam ne opredeljuje budućnost.

Smatram da se ne može pristupiti reviziji istorije, ali se može pristupiti reviziji njenog doživljaja”, istakao je Pastor i dodao da Dunavski biznis forum nosi poruke koje ne traže odgovor na prošlost, nego traži izlaz iz situacije do koje nas je prošlost dovela.

Pastor je ocenio da iz pozicije u koju nas je dovela istorija moramo da tražimo ono što nas spaja, povezuje i čini jačim, u odnosu na ono što nas razdvaja. 

„Zato ovde danas treba da razmotrimo šta je naša zajednička strategija, kakve su naše zajedničke mogućnosti za što više zapošljavanja, za preduzetništvo i investicije. To nisu pitanja koja zanimaju samo Vojvodinu, već su od šireg, regionalnog značaja i na njih moramo tražiti odgovore“, rekao je Pastor.

Szerző (Forrás)
skupstinavojvodine.gov.rs
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP
A Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi szervezete hétfő este adta át a községi választási bizottságnak a valamivel
A VMSZ teljes, 29 fős listával indul a választáson Adán