Ugrás a tartalomra

Održane sednice Odbora za budžet i finansije i Odbora za propise Skupštine APV

Na današnjoj sednici, Odbor za budžet i finansije Skupštine AP Vojvodine jednoglasno je prihvatio Predlog odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2013. godinu i predložio Skupštini, da Odluku donese u predloženom tekstu.

Odbor je takođe, prihvatio Predlog pokrajinske skupštinske odluke o budžetu AP Vojvodine za 2014. godinu i uputio ga Skupštini na razmatranje i donošenje. Pokrajinski budžet za narednu godinu planiran je u iznosu od 65,674 milijardi dinara, što je za oko 15 odsto manje u odnosu na budžet za 2013. godinu. Prema strukturi prihoda, ustupljeni prihodi iznose 14,400 milijardi dinara, ostali prihodi su 1,1 milijardu dinara, namenski prihodi iznose 5,06 milijardi dinara, a transferna sredstva 38 milijardi dinara.

Primanja od zaduživanja čine 2,08 milijardi dinara, privatizacioni prihodi su 200 miliona dinara, otplata kredita 352 miliona dinara, neutrošena sredstva iz ranijih godina, odnosno preneti prihodi iznose 3,92 milijardi i dodatni prihodi i primanja utvrđeni su u visini od 432 miliona dinara.

Strukturu rashodne strane predloženog budžeta, čine rashodi za zaposlene u visini od 3,1 milijarde dinara, što je za 0,4 odsto više nego u 2013. godini, korišćenje roba i usluga 2,71 milijarda dinara, a što je smanjenje od 5,5 odsto u odnosu na prethodnu godinu i otplata kamate i prateći troškovi zaduživanja 703 miliona dinara.

Planirani utrošak na subvencije iznosi 6,6 milijardi, dok su donacije dotacije i transferi 41,86 milijardi dinara, a socijalno osiguranje i socijalna zaštita 428 miliona dinara, ostali rashodi zauzimaju 936 miliona dinara. Takođe, pokrajinskim budžetom za 2014.

Godinu, planirana su i sredstva za dva nova korisnika. Za osnivanje i početak rada pravnog lica koje će upravljati putevima drugog državnog reda predviđeno je 30 miliona dinara, a za osnivanje Centra za porodični smeštaj i usvojenje u Novom Sadu 23,8 miliona dinara. Ukupno 100 miliona dinara planirano je za kupovinu kuća povodom realizacije novog programa „Živi na selu, radi u gradu.

Ukupan fiskalni deficit utvrđen je u iznosu od 4,73 milijardi dinara, što je manje od 10 odsto prihoda, odnosno, u skladu je sa fiskalnim pravilima i zakonom dozvoljenog deficita, navodi se u Predlogu pokrajinske skupštinske odluke o budžetu APV za 2014. godinu.

Na svojoj današnjoj sednici, Odbor za propise razmotrio je Predlog odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2013. godinu.

Nakon razmatranja, Odbor predlaže Skupštini da Odluku o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2013. godinu donese u predloženom tekstu.

Szerző (Forrás)
skupstinavojvodine.gov.rs
Többi hír