Ugrás a tartalomra

Megszépült a törökkanizsai katolikus templom

Befejező szakaszához érkezett a törökkanizsai katolikus templom felújítása. Kicserélték a tetőszerkezetet, betonoztak, javítottak. A helyi plébános szerint erre már nagy szükség volt.

A törökkanizsai római katolikus templom területén két szakaszban folytak a felújítási munkálatok, melyeket tavaly decemberben kezdtek meg- nyilatkozta Jaksa Róbert, a törökkanizsai községi tanács tagja.
„Az első szakasz az körül-belül január vége felé fejeződött be.

Rögtön utána elkezdték a második szakasznak, a tetőszerkezetnek a kicserélését, teljes, komplett szerkezet, a tetőszerkezetnek a kicserélése, tehát a horogfák, cserépléc, cserép kicserélése, valamint modern USB vízállóanyagokat építettek be a tetőszerkezetbe.”

Törökkanizsa község önkormányzata a munkálatok költségéhez 600.000 dinárral járult hozzá. Sóti János atya szerint már nagy szükség volt a tatatozásra.
„Amikor idejöttem, két évvel ezelőtt, a tetőszerkezet mindjárt látszódott, hogy nagyon rossz állapotban van, olyan értelemben, hogy kicsit nagyobb szél volt, vagy vihar, akkor mindjárt elmozdította a cserepeket.

Egyes cserepek már rosszak is voltak, és azokat nagyon kellett cserélni, ugyanis nagyon gyakran beázott a tető.”

Bár lassan befejeződnek a felújítási munkálatok, a parókia területén még bőven van mit javítani. Az önkormányzat képviselői bíznak benne, hogy a továbbiakban is támogatni tudják az egyházközösséget.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír