Ugrás a tartalomra

Megérkezett a béke lángja Vajdaságba

Nézz másként, gondolkozz másként! – üzeni a betlehemi békeláng, amelyet továbbadtak Vajdaságban is. Bécsen keresztül egészen a Születés templomából, a Szentföldről érkező élő lángot átnyújtották a kelebiai templomban.

Az egybegyűltek innen vitték haza saját községükbe, hogy az éjféli misén minél több szentélyben, valamint az otthonokban is szétáradjon a fénye.

A Betlehemi Békelángról gyújtották meg a kelebiai templom adventi gyertyáit. Délvidékre a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség hozta el a béke lángját.

Ozorák Zsaklina: „Azt szeretnénk, hogy itt Vajdaságban is minél több emberhez eljusson a láng.”

Dudás Rebeka: „Összetartozást jelent.”

Sótonyi Zsófia: „Többet jelent, mint egy ajándék.”

Nagy felelősség hárult a cserkészekre. „Mi voltunk megbízva, hogy ki ne aludjon, úgyhogy mi sem aludtunk” – mondta Úri Szűcs Bence.

Először érkezett az élő láng Kelebiára. „Ahogy a lángot ember adja át embernek, úgy születik meg a béke, és így valósul meg a szeretet is, nem papíron, nem egy elvont gondolatban, hanem két ember találkozásában” – véli Paskó Csaba plébános.

A békeláng megérkezésével egy egyetemleges össznemzeti erőfeszítésnek a részeseivé váltunk – mondta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. „Képletesen ezzel is erősítjük azt a nemzethez tartozást, amelyikről az elmúlt hónapokban, évben is tanúbizonyságot tettünk számtalanszor.”

A láng érkezését támogatta a Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács is. A lángot Bécsbe érkezése után nagyszabású rendezvény keretében adták át a világ különböző országainak. Az átadási ünnepségére több mint harmincfős csapat látogatott el a Vajdaságból.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír