Ugrás a tartalomra

Márciusig új statútum

A közszolgálati televíziónak adott nyilatkozatában Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke annak a várakozásának adott hangot, hogy márciusban már a tartományi képviselők elé kerülhet az új vajdasági statútum javaslata.

Reális elvárásnak nevezte, hogy még január 25-éig meghatározzák a statútum kidolgozásával megbízott munkatestület összetételét és működésének részleteit; a testület ezt követően másfél hónap alatt el tudná készíteni a tervezetet.

Megismételte abbeli meggyőződését, hogy jobb lenne egy teljesen új statútumot alkotni, nem pedig a meglevő dokumentum szövegét javítani azoknál a szakaszoknál, amelyeket az alkotmánybírósági döntés kifogásolhatónak minősített.

Pásztor szerint az előttünk álló hónapokban a tartomány finanszírozásának kérdését is meg kellene oldani, hisz Vajdaság az új évet is az alkotmányos hét százalék be nem tartásával volt kénytelen megkezdeni.

A rendkívüli választások témájáról szólva közölte, hogy Vajdaságban nincsenek meg a kiírásának a feltételei. Ami a köztársaságit illeti, a döntés már többé-kevésbé világos, most már csak hivatalosan is meg kell erősíteni – fogalmazott Pásztor.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, (SZRTV)
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP