Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsa: Kedvezményekre jogosító kártyát igényelhetnek a fiatalok

A község területén ingyenes utazásra, a szórakozó- és vendéglátóhelyeken pedig különféle kedvezményekre tarthatnak igényt azok a helybeli, 15–27 éves fiatalok, akik ifjúsági kártyával rendelkeznek

Az ifjúsági kártya kiadásának és használatának feltételeiről Volenter Takarics Anasztázia, a községi tanács ifjúsággal megbízott tagja, valamint Krekuska Róbert, az Ifjúsági Tanács elnöke és Bödő Marianna, az ifjúsági iroda koordinátora tájékoztatta ma délelőtt az újságírókat.

A falvakban élő fiatalok számára kevés a szórakozási, kikapcsolódási lehetőség, ezért, hogy csökkentsék a költségeiket, hogy megkönnyítsék a közlekedésüket, az Ifjúsági Tanács az önkormányzattal közösen ifjúsági kártyákkal támogatja a fiatalokat.

Az Enka Putnički Közlekedési Vállalat segítségével településeinken teljesen ingyen utazhatnak a fiatalok a nyári szünet ideje alatt, a tanév kezdetével pedig hétvégenként.

A szórakoztató-ipari létesítmények közül jelenleg az oromhegyesi Garden discóba ötven dinárral kevesebbet fizet majd a kártya tulajdonosa a belépőjegyért, a magyarkanizsai Balkan étteremben pedig egy menü elfogyasztásával szintén használható a kártya.

A község honlapjáról letölthető a kártyához szükséges űrlap, s ehhez mellékelni kell 2 darab igazolvány nagyságú fényképet, kiskorúak esetében az anyakönyvi kivonat, diákkönyvecske vagy egyéb, személyi azonosságot bizonyító hivatalos okirat fénymásolatát, valamint a szülő vagy gyám személyi igazolványának fénymásolatát.

A személyi igazolvánnyal rendelkező fiataloknak az igazolvány fénymásolatát kell csatolniuk az űrlaphoz.

A kártya igénylése ingyenes, a teljes dokumentációt a magyarkanizsai önkormányzat 21-es irodájában lehet átadni, Oromon, Kispiacon, Martonoson pedig a helyi közösség irodájában, munkanapokon, 8 és 12 óra között.

Az ifjúsági kártyával rendelkezők a kedvezményekről a facebook/kzm.kanjiza oldalról értesülhetnek, valamint a község honlapján is folyamatosan nyomon követhetik, hogy hol milyen kedvezményeket kaphatnak.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, M. I.
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP