2013.08.06 - 10:06

Közlemény

A Vajdasági Magyar Szövetség a nemzeti együttműködés rendszerében eddig is mindent megtett annak érdekében, hogy a vajdasági magyar közösség tagjai közjogi értelemben is a nemzet részéve váljanak – mint tette azt, a Magyar Kormánnyal egyeztetve, és a Főkonzulátussal megállapodva az állampolgárság felvételének segítésében. Így a VMSZ örömmel veszi tudomásul, hogy augusztus 1-vel a Nemzeti Választási Iroda megkezdte a jövő évi magyarországi választásokon való részvételhez szükséges űrlapok postázását. Ugyanakkor a VMSZ Elnöksége arról szeretné értesíteni a közvéleményt, hogy helyi irodáin és aktivistáin keresztül szeptember 1-vel megkezdi minden vajdasági magyar kettős állampolgár segítését az űrlapok kitöltése, a feljelentkezés és minden olyan felmerülő kérdésben, ami a jövő évi magyarországi választásokon való részvételhez szükséges.

A részletekről augusztus 20-át követően a VMSZ tájékoztatja a közvéleményt.

A VMSZ sajtószolgálata

2021.04.14 - 09:15
Szombaton Kishegyes községben átfogó fásítási akció zajlott.
Bácsfeketehegyen és Kishegyesen is fásítottak a hétvégén
2021.04.12 - 08:17
Kovács Elvira, a köztársasági képviselőház eurointegrációs bizottságának elnöke pénteken Dirk Lorenz-cel, az EU szerb
Az Európai Unióról szóló nemzeti egyezmény állandó testülete bekapcsol minden érintettet az EU-társulás folyamatába