Ugrás a tartalomra

Júniusban lehet a következő kormányközi konferencia

Belgrád - Várhatóan június végén tartják meg Szerbia és az Európai Unió következő kormányközi értekezletét – jelentette be Ivica Dačić miniszterelnök.

A tárgyalás menete mindenekelőtt attól függ, hogy lesz-e haladás a Prishtinával való párbeszédben, a korrupció elleni harcban és az igazságszolgáltatás reformjában – mondta Dačić, aki Belgrádban véleményt cserélt Christian Danielssonnal, az Európai Bizottság Bővítési Főigazgatóságának vezetőjével.

"A kormány nem fékezi a reformokat"

Ivica Dačić miniszterelnök kijelentette, hogy a kormány nem fékezi a reformokat. A gazdasági miniszter megjegyzésére reagált, aki szerint, ha nem fogadják el a rendszerbeli törvényeket, akkor az azt jelenti, hogy a kormány elállt a reformoktól.

Dačić szerint mielőtt a munkatörvény parlamenti eljárásba kerülne, közösen megvizsgálják a kormánynak, a szakszervezeteknek és a munkáltatóknak a képviselői.

A privatizációs és a csődtörvény tervezetét is előbb megvitatja a Szociális-Gazdasági Tanács – mondta Dačić. Újságíróknak kijelentette: hogy ő és első helyettese, Aleksandar Vučić megállapodott abban, hogy Szerbia elkötelezett a reformok mellett.

 

Szerző (Forrás)
RTV, Tanjug
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm