Ugrás a tartalomra

Jó startpozícióból induló koalíciós tárgyalások

A Vajdasági Magyar Szövetség 82 százalékkal több szavazatot kapott Óbecsén, mint 2016-ban
Jó startpozícióból induló koalíciós tárgyalások

Történelminek nevezte a Vajdasági Magyar Szövetségnek a vasárnapi helyhatósági választásokon elért eredményét dr. Molnár Viktor, a VMSZ óbecsei szervezetének elnöke, az eddigi 7 helyett ugyanis 11 jelöltje kerülhet be a 36 tagú községi képviselő-testületbe. A párt Óbecse községben 82 százalékkal több szavazatot kapott, mint 2016-ban.

– Ez 5152 szavazatot jelent – erre büszkék vagyunk, és nagyon köszönjük a bizalmat és a támogatást. Péterrévén is nagyon jól szerepeltünk, összesen több szavazatot kaptunk, mint a Szerb Haladó Párt. Az elmúlt években sikerült bizonyítanunk, napi szinten kapcsolatban vagyunk a polgárokkal és a civil szervezetekkel, és arra törekedtünk, hogy minél több projektumot befejezzünk. Ez ezentúl is így lesz – emelte ki dr. Molnár Viktor a VMSZ községi szervezetének elnöke a tegnapi sajtótájékoztatón.

Kiss Igor, a párt óbecsei szervezetének elnöke szerint valószínűleg napokon belül megkezdődnek a koalíciós tárgyalások.

– Mi hajlandóak vagyunk az elmúlt négy évhez hasonlóan továbbra is együttműködni a Szerb Haladó Párttal, amennyiben a VMSZ és az SZHP programját sikerül összehangolni. Az elért eredmény nagyon jó startpozíciót biztosít számunkra a tárgyalásokhoz. Mi nemcsak 5152 szavazó, hanem az egész község érdekeit fogjuk képviselni – tette hozzá Kiss Igor.

A Szerb Haladó Párt 20 képviselői helyet szerzett, a Szerb Királyság Megújhodási Mozgalma és a Monarchista Front alkotta koalíciónak két jelöltjét juttatták be a szavazók a helyi parlamentbe, a Szerbiai Szocialista Párt kettő, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga és a Vajdasági Párt alkotta Vajdasági Front pedig egy képviselővel vehet majd részt a testület munkájában.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, feró (Fotó: Fehér Rózsa)
Többi hír