Ugrás a tartalomra

Hosszú távú, stabil koalíciós viszonyt remél a VMSZ Szabadkán

A szabadkai hatalmi koalíción belüli viszonyok letisztulását és egy hosszú távú, stabil, megkérdőjelezhetetlen többség kialakítását várja a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Pásztor István a Pannon TV Szubjektív című műsorában hangsúlyozta: ez teszi lehetővé, hogy Maglai Jenő polgármester és munkatársai igazából elkezdhessenek az önkormányzat problémáival foglalkozni. Pásztor István erről tárgyalt Aleksandar Vučićtyal is.

A Szerb Haladó Párt elnöke azt ígérte, rövid időn belül megnevezik a haladók szabadkai vezetőjét. Megszűnik a párton belüli megosztottság. A VMSZ elnöke elmondta: bárhogy dönt ebben a személyi kérdésben az SZHP, a VMSZ elfogadja azt.

„Abban állapodtunk meg, hogy jelenteni fogják nekem, hogy a Haladó Párton belül itt, Szabadkán ki az elsőszámú tárgyaló, és hogy megtesznek mindent, hogy a saját köreikben kitapintható, létező és látszó ellentétek elsimuljanak, egységessé váljon a frakciójuk.

Én várom ezt a nevet és a döntést. A reményeim szerint ez hamar be fog következni. Mi ezt elfogadjuk, bárki lesz. Egyszerűen így működik a politika, így működik a koalíció. Mindenki meg kell, hogy hozza ezt a döntést, a partnernek pedig el kell fogadnia azt. Így működik a koalíció” – nyilatkozta Pásztor István.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír