Ugrás a tartalomra

Gyerekek, anyukák és nagymamák együtt nőnapoztak Újvidéken

Nőnapi ajándékokat készítettek Újvidéken a gyerekek anyukáikkal és nagymamáikkal közösen. A Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban babajátszóházat is szerveztek. 
A fürge ujjak papírvirágokat és képkeretek barkácsoltak Újvidéken.

A gyerekek hozzátartozóinak ez volt a legszebb nőnapi ajándék. A legkisebbek énekeltek és játszottak a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban. A szülők azt mondták: ez az egyetlen hely Újvidéken, ahol magyar nyelvű foglalkozásokon vehetnek részt. „Nekünk nagyon tetszik, mert a kis Emmánk, aki két éves jön a babaklubba, a nagyobb lányunk öt és fél éves, ő jön a játszóházba.”

Vicsek Annamária, szervező a legkisebbeknek szervez foglalkozásokat. A VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjelöltje azt mondja: ezeknek a társalgásoknak jelentős közösségépítő ereje van. „A szülők itt megismerkednek más szülőkkel, a gyerekek megismerkednek más gyerekekkel és itt a kapcsolataik bővülnek, az ismeretségük bővül, és azt hiszem, hogy egy nagyon-nagyon erős közösséget tudunk ezáltal fölépíteni, ezek a gyerekek később feltételezhetően magyar osztályba fognak majd járni.”

A játszóházban bejelentették: az anyák napját is közösen ünnepelik majd meg a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír