Ugrás a tartalomra

Fontos a vajdasági média, fontos a fiatalok megmozgatása!

Szerbiára gyökeres változások várnak az elkövetkező időszakban. Az Európai Unióval megkezdődnek a csatlakozási tárgyalások és több pályázati lehetőség nyílik majd meg az ország előtt. A médiának fontos szerepe lesz abban, hogy időben információhoz jussanak a vajdasági magyarok és kihasználják az EU-s forrásokat.

Részben a vajdasági magyar újságírók felelőssége, hogy az emberek minél többet megtudjanak az uniós pályázatokról. Madarász Áron a Mozaik TV újságírójaként készít riportokat a Pannon RTV-nek is.

Szociológusként több kutatás résztvevője volt. Külföldi képzésein közvetlenül ismerkedett meg az Európai Unió intézményrendszerével. Ezt hasznosítja majd úgy is, mint a VMSZ képviselőjelöltje.

A lista 175. helyén szerepel. „Fontos a fiatalok megmozgatása. Az, hogy önmagukért minél többet tegyenek, önmagukért és a környezetükért. Csak így juthatunk be az Európai Unióba, és így tudunk megmaradni és fejlődni itt a Vajdaságban.

Indul az adás Vajdasági Televízióban. Kabók Roland segédrendező hét éve dolgozik a médiában. Ő a 61. a Vajdasági Magyar Szövetség listáján. Az ifjú médiaszakember tudja, hogy a minőséges tájékoztatás nélkülözhetetlen a magyar közösség fejlődéséhez. „Nagyon fontos a vajdasági médiának a megmaradása és fennmaradása.

Ezért azt hiszem, hogy ugyanúgy kell dolgoznunk, vagy még jobban, mint ahogy eddig is tettük, hogy minőséges vajdasági magyar média legyen, akár nyomtatott, akár elektronikus formában.”

Szerbia januárban kezdte meg az uniós csatlakozási tárgyalásokat. Ennek végén lehet az ország az EU teljes jogú tagja. Addig sorra nyílnak majd a pályázati lehetőségek a vajdasági magyarok számára is.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt