Ugrás a tartalomra

Felújítások a Majsai Úti Általános Iskolában

Felújítások a Majsai Úti Általános Iskolában

 Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkár a szabadkai városvezetőkkel együtt megtekintette a Majsai Úti Általános Iskola épületén végzett felújításokat.

Az intézményben tartományi eszközökből befejeződött a világítótestek cseréjének II. szakasza, a Magyar Nemzeti Tanácstól kapott támogatásból pedig az épület szigetelése.

Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkárt a szabadkai Városházán fogadta Kern Imre alpolgármester és dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke, hogy áttekintsék a jövő évi pályázási lehetőségeket.

A megbeszélést követően ellátogattak Hajnal Jenővel, az MNT elnökével együtt a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolába, ahol több felújítás is történt. A Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhetően az iskola fő épületének szigetelése valósulhatott meg.

Bognár Beáta, igazgató, Majsai Úti Általános Iskola, Szabadka: „Itt konkrétan a homlokzat szigetelésére gondolok. 2300 négyzetmétert sikerült elszigetelnünk, illetve a régi iskolaépület homlokzatának a szigetelését tudtuk megvalósítani. 19 nyílászárót tudtunk kicserélni újakra, valamint két tanterem mennyezetének a szigetelése is megvalósulhatott. Ezek a munkálatok 13 millió dinárba kerültek.”

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke szerint fontos, hogy az intézmények vezetői jó gazda módjára bánjanak a pályázati eszközökkel: „Nem gyakran történik meg a mai világban, ebben az esetben megtörtént, hogy 16 millió dinárt hagyott jóvá a Magyar Nemzeti Tanács. Az iskola 13 millióból elvégezte a a munkálatokat, és az adományozónak visszautalta ezt a fennmaradt 3 millió dinárt. Én azt gondolom, hogy ez mindenképpen dicséretet érdemel, és az is, ahogy Bognár Beáta igazgató asszony ezt az iskolát irányítja, vezeti, pályázik.”

Befejeződött a világítótestek cseréjének II. szakasza, amelyet a tartományi titkárság támogatott 2,7 millió dinár értékben. Emellett hét tanteremben lecserélték a mennyezetet könnyűszerkezetű, biztonságos és energiatakarékos mennyezetre. Az iskola sikeresen pályázott a sportpályák felújításához szükséges tervdokumentáció kidolgozására is. 360 ezer dinárt nyertek erre a célra. Egy teniszpályát és egy kosárlabdapályát terveznek felújítani az iskola udvarában. A tartományi oktatási titkárság idén 175 millió dinár keretösszegű pályázatot hirdetett vajdasági iskolai épületek felújítására.

Szakállas Zsolt, tartományi oktatási titkár: „Lehet, hogy ez elsőre nagy összegnek tűnik, de a tartomány területén megközelítőleg 550 iskola van, és ezek több épületben helyezkednek el. Így ez az összeg valójában az iskolák szükségleteinek csak egy kis részére elegendő. Ezért hangsúlyozzuk minden egyes alkalommal, hogy az iskolák, akik pályáznak, próbáljanak úgy pályázni, hogy részletekre lebontják a munkálatokat.”

Több más szabadkai iskolában is támogatott beruházást a tartomány ebben az évben, a többi között a Széchenyi István Általános Iskolában, a palicsi, valamint a csantavéri általános iskolában is.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Az adai Damjanich-emlékműnél szombat délután emlékeztek meg az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésé
Adán koszorúzással és ünnepi műsorral emlékeztek meg a magyar forradalom és szabadságharc évfordulójáról