Ugrás a tartalomra

Egységben az erő!

Bevásárlóközpont és új műfüves pálya épült Kishegyesen
Egységben az erő!

„Tisztában kell lenni azzal, hogy csapatban játszunk, tudni kell, hogy milyen a mezünk színe, és azt is, hogy melyik kaput kell védeni, és melyik az ellenfél kapuja” – így húzta meg a labdarúgás és a kisebbségi lét közötti párhuzamot Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Kishegyesen, a műfüves segédpálya avatóünnepségen. A projekt a kishegyesi Egység Labdarúgóklub és a topolyai TSC Labdarúgó Akadémia közti sikeres együttműködés keretében valósult meg. Az új pálya 42×22 méteres, és a jövőben kizárólag az utánpótláscsapatok edzésére szolgál egész éven át. Máris birtokba vették a kishegyesi gyerekek, akik közt lehet, hogy ott van a falubeli felnőttcsapat, sőt akár a TSC vagy más – az európai porondon is szereplő – gárda jövőbeni sztárlabdarúgója.

Pásztor István szerint sok gyermek arról álmodik, hogy sikeres focista lesz belőle. Adottak most már a feltételek, hogy sokuknak ez sikerüljön is. De a lényeg, hogy itt megtanulnak küzdeni az edzők segítségével, azért a mezért és azért a színért, amit hordoznak magukon és a szívükben. Az utóbbi évek egyik legnagyobb és egyben legfontosabb vállalkozásának nevezte a TSC labdarúgó-akadémiai rendszerének kiépítését. A mez színének megbecsülését nagyon fontos Pásztor szerint már kis korban megtanulni. „Nem szabad a másik kapura játszani, tudni kell, mi az, amit meg kell őrizni, és ez nemcsak a labdarúgásra, hanem az egész kisebbségi létre jellemző kihívás” – fogalmazott.
A beruházás összértéke mintegy tízmillió dinár, amit a TSC Labdarúgó Akadémia ruházott be, anyaországi támogatásnak köszönhetően. Zsemberi János, a TSC Labdarúgóklub elnöke elmondta, hogy régióban gondolkodnak, az alközpontokban folyamatosak a fejlesztések, a közelmúltban Tóthfaluban, a kishegyesit közvetlenül megelőzően pedig Óbecsén adtak át új létesítményeket, Adorjánon is napokban adnak át új sportlétesítményt.

Kovács Károly, a projektum helyi koordinátora arról számolt be, a beruházás célja, hogy minél jobb feltételeket biztosítson a fiatal generációknak, Baranyi Béla, az Egység vezetőedzője is úgy látja, hogy ezzel óriási lehetőség tárul fel az utánpótlás-nevelés terén.
ÚJ KERESKEDELMI KOMPLEXUM

Pásztor István a labdarúgópálya felavatása után ellátogatott a topolyai Capriolo vállalat új üzletközpontjához, amelyen éppen az utolsó simításokat végzik. A falu közvetlen központjában megépült új komplexum keretében a Gomex önkiszolgálója már pénteken nyit a vásárlók előtt, valamint lesz itt gyógyszertár, kerékpárjavító és alkatrész-árusító részleg, autómosó és egyéb tartalmak. Hangsúlyozta, hogy a kereskedelmi komplexum és a műfüves pálya mellett hamarosan megvalósul egy másik nagy beruházás is a faluban, a Művelődési Otthon és az egykori szövetkezeti otthon épületének teljes körű felújítása és a környék rendezése. „Évtizedek óta nem volt ennyi beruházás Kishegyesen” – emelte ki Pásztor.
Brindza Lajos vállalkozó, a Capriolo kerékpárgyár tulajdonosa elmondta, hogy a telek felmenő ágon, anyai örökség útján került a tulajdonába, és szeretett volna valami hasznosat és maradandót létrehozni itt a kishegyesiek számára. Ötvenmillió dináros beruházásról van szó, amely valójában helyi szinten több tíz új munkahelyet jelent, miközben más egyéb módon is hozzájárul a Kishegyesen élők életminőségének javításához.
A pályaavatón és a kereskedelmi komplexumban tett látogatáson jelen volt többek között Juhász Bálint, a VMSZ intézőbizottságának elnöke, Sándor István, Kishegyes alpolgármestere, Sárközi István, a községi képviselő-testület elnöke, valamint helyi vállalkozók, sportmunkások és tisztségviselők.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Tóth Péter
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks