Ugrás a tartalomra

Eddig 18 ezer vajdasági magyar regisztrált a választásokra

A vajdasági magyar közösség számarányát tekintve az élen áll a választási regisztrációs folyamatban. Eddig csaknem 18 ezren kérték felvételüket a magyarországi választási névjegyzékbe.

A papírformájú regisztrálásban, vagyis az űrlap kitöltésében és eljuttatásában a magyarországi szervekhez, segítenek a szabadkai főkonzulátus munkatársai is az érdeklődőknek - mondta Takács László, Magyarország szabadkai vezető konzulja.

„A kihelyezett konzuli fogadónapok alapvető célja az egyszerűsített honosítási kérelmek átvétele, de már hagyománynak számít az is, amióta a regisztráció beindult, hogy ilyen típusú segítséget is, tehát kitöltési, regisztrációs kérelem átvételi tevékenységet is folytatunk” - mondta.

A konzulátuson és a kihelyezett konzuli fogadónapokon kívül az érdekelteknek segítséget nyújtanak a CHM irodák is. A magyar választói névjegyzékbe történő feliratkozás elektronikus úton is elvégezhető az NVI honlapján.

A Vajdasági Magyar Szövetség aktivistái az ősz folyamán otthonaikban keresték fel a vajdasági magyarokat és szükség szerint segítettek a kérvények továbbításában- emelte ki Pál Károly a VMSZ ügyvezető alelnöke.

„Közel 13 ezren bíztak meg a Vajdasági Magyar Szövetség aktivistáiban és kérték, hogy segítsenek a regisztrációs dokumentumukat Budapestre juttatni. Ezt meg is tettük, azóta már több mint ötszázan jelentkeztek és folyamatosan jelentkeznek az emberek” - tette hozzá.

A regisztrálás még folyamatban van. Az illetékesek kérik, hogy akinek szándékában áll regisztrálni, az tegye meg mielőbb, ne halassza az utolsó pillanatra.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Pannon RTV
Többi hír