Ugrás a tartalomra

Dačić: Rekonstrukcija vlade posle 28. juna

BEOGRAD - Premijer Ivica Dačić izjavio je da će rekonstrukcije vlade sigurno biti i da će odmah posle 28. juna i odluke EU o datumu za početak pregovora biti preispitan rad svakog ministra, ali i dodao da ne veruje da će biti vanrednih izbora.

"Svi resori su pod proverom, svi će morati da polože račune za ono što su uradili, ali i za ono što nisu. Dakle, i ja ću morati da vidim šta se radilo u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Šta je dobro, a šta loše urađeno", rekao je Dačić u intervjuu današnjem "Informeru", napominjući da će se rekonstrukcija odnositi ne samo na ministre, već i na državne sekretare, direktore agencija...

Na pitanje da li su mogući vanredni izbori ako rekonstrukcija Vlade ne uspe, Dačić je rekao da ne veruje.

"Izbori u ovom trenutku nikako nisu dobro rešenje. Samo, da se mi razumemo, ne plašim se ja izbora.

Ubeđen sam da bi koalicija SPS-PUPS-JS uzela znatno više glasova nego prošle godine. Samo mislim da bi novi izbori bili loši za Srbiju, kojoj su sada neophodni stabilnost i ekonomski oporavak", rekao je premijer.

Dačić je rekao i da bi 28. juna Srbija morala da dobije datum za početak pregovora s EU.

"Morali bismo da ga dobijemo. Ako ga sad ne dobijemo, ne znam da li ćemo ga onda uopšte ikada dobiti. Ako ga Srbija nije zaslužila, ne znam ko jeste", rekao je Dačić.

Na pitanje šta ako Srbija dobije samo "zeleno svetlo", Dačić je uzvratio:Ma pustite me te priče... "Zaslužili smo datum i očekujemo da ga dobijemo. Svako drugo rešenje je loše, i za Srbiju, a, bojim se, i za ceo region", rekao je premijer.

Szerző (Forrás)
Tanjug, D. Peternek
Többi hír