Ugrás a tartalomra

Dačić: Očekujem i dalje dobru saradnju s Vučićem

SARAJEVO – Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Sarajevu da očekuje i dalje dobru saradnju s prvi potrpedsednikom Aleksandrom Vučićem, te da ne veruje da će ga lider SNS „iskoristiti i odbaciti”.

„Apsolutno se ne bojim i ne verujem da je to Vučićeva želja”, kazao je Dačić novinarima odgovarajući na pitanje postoji li mogućnost da ga nakon sprovedenih promena u vladi Vučić koji je, kako navode sarajevski mediji, lider najjače stranke u Srbiji, odbaci kao političkog partnera.

Dačić je, nakon trilateralnog sastanka sa kolegama Fahrudinom Radončićem i crnogorskim ministrom unutrašnjih poslova Raškom Konjevićem, podsetio da je i njemu i Vučiću zajednički interes nastavak sprovođenja započetih reformi, da su zajedno učinili mnogo da Srbiju približe Europskoj uniji, zbog čega veruje da s takvim pristupom valja i nastaviti.

„Eventualni izbori tome ne bi pridoneli u ovom trenutku”, dodao je Dačić uz napomenu da  svako može da računa na onoliko vlasti koliko ima podrške u narodu.

„Očekujem dobru saradnju s Vučićem i u budućnosti”, zaključio je srpski premijer.

Dačić:Za Šarića pitati međunarodnu zajednicu

Srpski premijer Ivica Dačić izjavio je danas u Sarajevu da Darko Šarić, nije ni u Srbiji, niti u Crnoj Gori ili Bosni i Hercegovini, ali da ostaje nejasno kako je moguće da on putuje svetom, a da ne bude uhapšen.

Dačić je nakon sastanka sa bosanskim i crnogorskim kolegama, Fahrudinom Radončićem i Raškom Konjevićem rekao da će u „zatvor otići ko god je za nešto kriv”.

Odgovarajući na pitanje o konkretnom slučaju koji se tiče njegovih saradnika, koji se povezuju sa kriminalom, premijer je kazao da „niko ko je počinio bilo kakvo krivično delo neće biti zaštićen od krivičnog progona”. Dodao je da je i lično „pod nekom vrstom medijskog pritiska u Srbiji” prenela je agencija Hina.

Govoreći o Šariću, Dačić je dalje rekao da o tome gde se on nalazi treba pitati međunarodnu zajednicu, a da će, ako dođe u Srbiju, biti sigurno uhapšen.

„Našli su Bin Ladena, a ne mogu da nađu Šarića? Mi smo preko Interpola tražili da li je u Južnoj Africi, tražili smo sve podatke, tražili smo da idemo tamo, nisu nam uopšte odgovorili. Prvo su nam odgovorili da su 90 posto sigurni da je to on, pa kad smo mi poslali sve podatke za identifikaciju nisu nam uopšte odgovorili. Kako je moguće da idu svuda po svetu, a da ga nisu uhapsili? Ako Šarić dođe na teritoriju Srbije, biće sigurno uhapšen”, naveo je premijer.

Potpisana izjava o saradnji u bezbednosti Srbije, BiH i CG

SARAJEVO – Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević potpisali su danas u Sarajevu Izjavu o zajedničkoj saradnji iz oblasti bezbednosti.

Ministri su u zajedničkoj izjavi potvrdili nameru o daljnoj regionalnoj saradnji na polju borbe protiv organizovanog kriminala i svih oblika terorizma i istovremeno istakli da niko ko je u ove tri države počinio krivična dela neće biti zaštićen.

Na konferenciji za novinare, Srpski premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kazao je da je jasno da EU u tom smislu vidi područje zapadnog Balkana kao jedan prostor, što je i logično s obzirom da organizovane kriminalne grupe čine državljani svih zemalja s područja bivše Jugoslavije.

Kako je ocenio, BiH, Srbija i Crna Gora uspešno su uspostavile zajednički front borbe protiv takvih grupa. „Pojedinačno smo mali, ali zajedno imamo jači glas”, kazao je Dačić istakavši da je to posebno važno u odnosu prema problemu lažnih azilanata.

Dačić je konstatovao i da bi ponovno uvođenje viza za države zapadnog Balkana bilo pogubno po proces njihovog približavanja evropskim integracijama, a članice EU pozvao je da uskrate privilegije koje lažne azilante navode da u njima neosnovano traže utočište, prenela je agencija Hina.

Szerző (Forrás)
Politika
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai községi szervezete hétfő délután adta át a községi választási bizottságnak
A VMSZ 31 fős listával indul a választáson Törökkanizsa községben