Ugrás a tartalomra

Dačić i Tači u Briselu kod Eštonove

BRISEL - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači sastaće se u Briselu, u kabinetu visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

 Tokom ove - 13. runde dijaloga biće reči o sprovođenju sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, saopšteno je iz kabineta visoke predstavnice.

Kako je najavio premijer Srbije, jedna od tema sutrašnjeg sastanka u Briselu biće zakon o amnestiji, čije je usvajanje u kosovskoj skupštini uslov za sprovođenje mnogih drugih tačaka briselskog sporazuma i uslov da Srbi učestvuju u procesu sprovođenju sporazuma.

"To je situacija koja može da pravi probleme u implementaciji briselskog sporazuma jer mnoge tačke slede nakon donošenja zakona o amnestiji", rekao je Dačić.

Prvi predlog zakona o amnestiji nije dobio potrebnu dvotrećinsku većinu u kosovskoj skupštini, a u međuvremenu je vlada u Prištini usvojila novi predlog zakona koji će sledeće sedmice razmatrati kosovska skupština.

Visoka predstavnica EU Eštonova će, u utorak, posetiti Beograd i razgovarati s predsednikom Tomislavom Nikolićem, premijerom Dačićem i prvim predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, o primeni briselskog sporazuma i napretku Srbije prema EU.

"Radujem se nastavku razgovora sa srpskim i kosovskim liderima kako bismo unapredili dijalog i primenu dosad postignutih dogovora", izjavila je visoka predstavnica.

Eštonova će dan kasnije, u sredu, posetiti i Kosovo.

Szerző (Forrás)
Tanjug, RTV
Többi hír
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát
Valamivel hét óra után a magyarkanizsai városházán, ahol az azt megelőző órákban igencsak nagy volt a forgalom, a Vaj
Magyarkanizsán átadták az aláírásokat