Ugrás a tartalomra
2021.05.13 - 14:33

Beruházások a bánáti iskolákban

Beruházások a bánáti iskolákban

 A tartományi kormány idén összesen 91 millió dináros támogatást nyújt 62 tanügyi intézménynek. Az erről szóló szerződéseket Pacsér, Újvidék és Mitrovica után ma Nagybecskereken írták alá - ezúttal a bánáti iskolák képviselőivel.

Nagybecskerek város több mint negyven iskolájával Bánát oktatási központja. Az önkormányzat igyekszik segíteni az oktatási intézmények működtetését, de fontos az együttműködés a tartományi és a köztársasági intézményekkel is.

Simo Salapura, polgármester, Nagybecskerek: „Köszönetet mondok iskoláinknak, amelyek részt vettek a tartományi kormány pályázatán és összesen 11,5 millió dinárt kaptak az oktatási feltételek javítására. Köszönet a titkárságnak. Közben Nagybecskerek is az idén iskolafelújítást kezdett.”

A tartományi titkárság februárban hirdette meg pályázatát az iskolák épületeinek felújítására. A rendelkezésre álló összeg 91 millió dinár volt, a pályázók igénye pedig meghaladta a 900 millió dinárt.

Szakállas Zsolt, tartományi oktatási titkár: „Az önkormányzatokat ezzel tudjuk segíteni feladatuk ellátásában. Ugyanis elsősorban az önkormányzatok azok, akik az iskolák épületeinek a karbantartásával a megbízottak. De a tartományi kormány is az oktatási standardok növelése szemszögéből úgy tartja fontosnak, hogy támogatást nyújtson az önkormányzatoknak.”

Az esemény helyszíne nem véletlenül volt a Nikola Tesla Elektrotechnikai és Építészeti Iskola, hisz az iskola épületén is jelentős munkálatok várhatók.

Szervó Mária, igazgató, Nikola Tesla Elektrotechnikai és Építészeti Iskola, Nagybecskerek: „A becskerekiek tudják, hogy már iskolánk öt éve nem tudja használni a főbejáratot. Azért, mikor befejezzük ezeket a munkálatokat ez nem csak esztétikai kérdés, hogy szebben fog kinézni az épület, hanem a minőség is meg fog javulni. Mindenki, aki jön az iskolába, fogja tudni használni a főbejáratot, nem muszáj, hogy bejöjjön az udvaron keresztül, mint ahogy mostan jelenleg van.”

Az iskolának 814 diákja van, harminc osztályban villamossági és építőipari szakokon tanulnak a diákok. Négy osztályban magyar tannyelven folyik az oktatás.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV (Fotó: Borbély Tivadar)
Többi hír
2021.06.19 - 21:01
A Vajdasági Magyar Szövetség Újvidéki Városi Szervezete megalakulásának 23.
Velünk együtt hozzák meg a ránk vonatkozó döntéseket
2021.06.19 - 20:50
A magyarországi Központi Statisztikai Hivatal 2016-ban elvégzett felmérésében a legmagasabb presztízsű foglalkozások
Nyilas Mihály: Megmaradásunk egyik alappillére a magyar jogászok jelenléte a köz- és a magánszférában
2021.06.19 - 10:09
Egy évvel ezelőtt helyezték le a Vackor Szabadkai Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő- és Gyakorlóintézmény alapköveit.
Szabadkán szeptember elsejétől fogadja a kicsinyeket a Vackor iskoláskor előtti intézmény
2021.06.18 - 08:17
Elfogadta a vajdasági költségvetés módosítási javaslatát csütörtöki ülésén Újvidéken a tartományi képviselőház, ennek
Tovább épülhet a kamenicai kórházkomplexum, és folytatják az infrastrukturális fejlesztéseket – Ülésezett a vajdasági parlament