Ugrás a tartalomra

Átadták a Magyar Összefogás jelöltlistáját

Fremond Árpád a listavezető
Átadták a Magyar Összefogás jelöltlistáját

Hétfőn délután átadta a jelöltlistát a Vajdasági Magyar Szövetség. Ezúttal is Magyar Összefogás néven indít listát a november 13-i nemzeti tanácsi választásokon. Mint Pásztor Istvántól, a VMSZ elnökétől megtudtuk, teljes listát nyújtottak át a Köztársasági Választási Bizottságnak, vagyis összesen 35 név szerepel rajta. Arra készülnek, hogy ezúttal is a választásokat követően, negyedik alkalommal a Magyar Összefogás lista fogja irányítani a Magyar Nemzeti Tanács munkáját, hiszen mint fogalmazott: „az előző évek teljesítménye erre feljogosítja őket”.

– Szombaton délelőtt 5032-en tiszteltek meg bennünket támogató aláírásukkal. Ezért külön köszönetet mondok, hiszen ilyen rövid idő alatt ennyi támogató aláírás talán nem is gyűlt még össze, ami egyrészről azt bizonyítja, hogy jó a lista, másrészről pedig az emberek fontosnak tartják a Magyar Nemzeti Tanácsot, harmadrészről pedig elégedettek azzal a munkával, amit az MNT az előző időszakban folytatott, illetve várakozással tekintenek az előttünk álló időre – emelte ki Pásztor István, majd hozzátette, a listán szereplő személyek mintegy kétharmada rendelkezik a Vajdasági Magyar Szövetséghez főződő kötődöttséggel, egyharmaduknak azonban nincs pártpolitikai kötődöttsége, de mint hangsúlyozta: – Mindannyian erőteljesen elkötelezettek nemzetileg, szívükön viselik a közösség ügyeinek a képviseletét és előbbre mozdítását. Olyan emberek vannak a listán, akik az előző évek, évtizedek teljesítményével egész biztosan rászolgáltak arra, hogy a következő négy évben irányítsák a közösség ügyeit: az oktatás, a művelődés, a tájékoztatás és a nyelvhasználat területén, ami a nemzeti tanács hatáskörébe tartozik – fogalmazott.

– Mindennap a közösséggel vagyunk, részt veszünk a közösség rendezvényein. Különböző megnyilatkozásokra ad ez lehetőséget. Mégha aránylag rövidnek is tekinthető ez az egy hónapos kampány, elegendő lesz arra, hogy mindent elmondjunk – tette hozzá Pásztor István, majd kiemelte:

– A kampányban egyrészről arra fogunk fókuszálni, hogy az előző négy évnek, illetve az előző éveknek a teljesítményével elszámoljunk a választók felé, másrészről pedig megfogalmazzuk azokat az elképzeléseket, aktuális feladatokat, amelyek a Magyar Nemzeti Tanács kompetenciái, hatáskörei tekintetében fontosak, illetve, hogy meghallgassuk, az emberek mit gondolnak, mit kellene csinálni az ő közösségükben, az ő közegükben az elkövetkező időben. Nagyon dinamikus, aktív időszak előtt állunk. A nemzeti tanácsi választásra készülünk, amely hál' Istennek egybeesik a népszámlálással. Mindkét folyamat nagyon fontos, és azt gondolom, erősíteni fogja egymást – mondta a VMSZ elnöke.

A Magyar Összefogás lista vezetője Fremond Árpád, aki több mandátumban a VMSZ képviselője a köztársasági képviselőházban.

– Nagy megtiszteltetés a Magyar Összefogás lista első helyén szerepelni. Olyan kiváló szakemberek alkotják ezt a listát, illetve olyan közösségépítő emberek, akik az elmúlt időszakban sokat tettek a közösségért. Hiszem, hogy azt a munkát, amelyet a Magyar Nemzeti Tanács elkezdett, folytatni tudjuk – mondta Fremond. Kiemelte, fontosnak tartja, hogy eljussanak mindenkihez, illetve azt is, hogy a vajdasági magyarok részt vegyenek a november 13-i választásokon. Hangsúlyozta, a népszámlálás idején kezdődik meg a nemzeti tanácsi választás kampánya.

– Akkorra elkészül egy program, ami bemutatja majd, mit valósítottunk meg az elmúlt időszakban. Kampányidőszakban a polgárok pontosan tudják, hogy mi elszámolunk azzal, amit az elmúlt időszakban tettünk – mondta, majd hozzáfűzte, megfogalmaznak egy programot is, aminek köszönhetően a polgárok tudni fogják, hogy kinek és minek szavaznak bizalmat. A korábbi gyakorlatot szeretnék folytatni az elkövetkező időszakban is.

Kérdésünkre válaszolva, hogy a választási programjukban milyen célokat fogalmaznak meg, rámutatott: – A program folyamatosan készül. Az összegzés is folyamatban van, és ez után fogjuk a választási kampányban bemutatni a programunk részleteit – mondta.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó (Fotó: Molnár Edvárd)
Többi hír