Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić: Remélem, nem lesznek előrehozott választások

Aleksandar Vučić a B92 Televíziónak nyilatkozva kijelentette, reméli, nem lesznek előrehozott választások februárban, amikor Belgrádban helyhatósági választást tartanak majd. Az első kormányfő-helyettes és a Szerb Haladó Párt (SNS) vezetője ugyanakkor tagadta azokat a felvetéseket, amelyek szerint Goran Vesić, Siniša Mali és Milan Božić lesznek az ideiglenes fővárosi tanács tagjai. „Lehet, hogy egyikük tag lesz, de mind a hárman nem” – mondta.

Vučić elmondta, a hét végégig ismert lesz a Szerb Haladó Párt által a belgrádi ideiglenes tanácsba javasolt személyek neve. „A lehető legjobb csapatot kívánjuk létrehozni, amely a helyi választások előtti két hónapban vezethetné Belgrádot. A fővárosban sok probléma van, s csak most fogják meglátni, milyen természetűek” – jelentette ki a pártelnök.

Az első miniszterelnök-helyettes elárulta azt is, hogy a következő néhány napban eljárás indul majd két tájkun ellen, akik megfelelő fedezet nélkül vettek fel hiteleket, és így megkárosították az országot. „Nevekről nem beszélhetek, mert az elkövetkező napokban eljárás indul ellenük” – szögezte le Vučić, s megjegyezte, a polgárok számára fontosabb ismerni azt, milyen módon károsították meg az országot. Hozzátette, miközben csak Belgrádban minden nap 450 ember vesz részt a közéleti személyek biztosításában, addig mindössze 25-en dolgoznak a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos nyomozásokban.

Egy év múlva kevesebb munkanélküli lesz Szerbiában

A következő évnek ebben az időszakában már kevesebb munkanélküli lesz Szerbiában – mondta a Tanjug tudósítása szerint ma este Aleksandar Vučić, s hozzátette, senki nem mondhatja majd, hogy a válságellenes intézkedések miatt több százezer ember veszítette el munkahelyét.

„Alacsonyabb lesz a munkanélküliségi ráta és ez egy világcsoda lesz, figyelembe véve, hogy milyen ütemben gyarapodott a munkanélküliek száma, s ezt sikerült megfékeznünk” – hangoztatta az első kormányfőhelyettes.

Szavai szerint Szerbiában az idei év harmadik negyedében 3,2 százalékkal növekedett az ipari termelés mértéke. „A helyzet valamivel jobb, de továbbra is súlyos” – szögezte le.

Vučić elmondta, a szerbiai állami szektor 735 164 embert foglalkoztat, s fizetésükre az állam 52 milliárd dinárt ad évente, meg további 50 milliárd dinárt a nyugdíjakra. A szerb kormányfő első helyettese feltette a kérdést, hogy milyen gazdaság bírja el ezeket a kiadásokat.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír