Ugrás a tartalomra

Vízgépeket adományoztak

Magyarkanizsa önkormányzata hat berendezést osztott szét
Vízgépeket adományoztak

Elsőként a magyarkanizsai Szociális Védelmi Szolgáltató Központ épületében működő Fény-Bárka napközi kapta meg azt a vízgépet, mely az önkormányzat ajándéka. Kedden már a felhasználók a tisztított vizet kortyolhatták, ugyanis Magyarkanizsa önkormányzata saját költségvetéséből hat víztisztító funkcióval ellátott álló vízgépet vásárolt és szereltetett be különböző intézményi helyszíneken a felhasználók, ügyfelek számára.

Az egyik ilyen helyszínen, a köztudatban csak Bárkaként ismert intézményben mesélték el az illetékesek, miért tartották ezt fontosnak.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármester elmondta, hogy ezt az akciót, akár majd több is követheti.

– A környezetvédelmi programon belül tavaly légtisztítókat vásároltunk és osztottunk szét az intézmények, helyi közösségek között, most pedig vízgépeket szereztünk be és osztunk szét. Ez egy egymillió dináros keretprogram, amiből hat ilyen készüléket tudtunk megvásárolni, hat különböző intézménybe helyeztük el őket. Ezek főként olyan intézmények, ahol vagy nagyon nagy létszámú a felhasználók száma, vagy pedig sok a külső felhasználó, tehát maga a vízfogyasztás is nagyobb. Valójában ugyanúgy, mint a levegőtisztítóknál, nem arról van szó, hogy próbáljuk orvosolni azt, ami problémás, hanem odafigyelünk, hogy polgáraink a lehető legjobbat kapják. Ezzel is kicsit közelítünk az európai uniós követelmények irányába. Ez jól mutatja, hogy az önkormányzat igyekszik felzárkózni azon elvárások irányába, amik vagy törvénnyel meghatározottak, vagy pedig az európai uniós standardoknak megfelelőek. Bízom benne, hogy minden intézményünkben nagy szeretettel és egészséggel fogják fogyasztani ezt a vizet. Nekünk az is fontos volt, hogy a beszerzésnél több éves garanciát és biztosítékot kaptunk arra, hogy ezek a víztisztítók megfelelő kapacitással és megfelelő módon fognak működni – mondta a polgármester.

Az önkormányzat környezetvédelemmel megbízott tanácstagja, Tomin Zoran is jelen volt, és részletesen ismertette a gépek működését és hasznosságukat hangsúlyozta.

A Bárka felhasználói sérült fiatalok, akik minden újdonságnak nagyon örülnek. Tolnai Csaba, az intézmény igazgatója köszönetét fejezte ki a vízgépekért, és elmondta, hogy húsz felhasználójuk és a nevelőik használják majd a gépeket a Szociális Védelmi Szolgáltató Központban.
 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, BJK
Többi hír
Együttműködő nemzet – A határon túli magyarság helyzete és jövője címmel tartottak Szabadkán, a Városháza dísztermébe
Közép–Európában egyedülálló a magyar nemzetpolitika