Ugrás a tartalomra

Treći Klasik fest 1. i 2. juna u Pančevu

PANČEVO - Treći međunarodni festival klasične kamerne muzike, Klasik fest, biće održan 1. i 2. juna u Pančevu.

Na programu festivala koji organizuju Kulturni Centar Pančevo i Balkanska kamerna akademija biće dela Vivaldija, Mocarta i Šumana.

U subotu, 1. juna, u Rimokatoličkoj crkvi Svetog Karla Boromejskog biće organizovan koncert "Viva Vivaldi!" na kome će nastupiti violinisti Ester Hafner, Miladin Batalović, Jelena Dragnić, Vladan Lončar, Mladen Drenić, Selena Jakovljević, Sanela Blagojević.

Viole će svirati Boris Brezovac i Ivana Uzelac. Na violončelima nastupaju Aleksandar Latković i Nemanja Stanković, dok će Slobodan Gerić svirati kontrabas a Dejan Subotić čembalo. Fagot će svirati Nenad Janković a rube Mladen Đorđević i Jovan Savić.

Ulaz na koncert gde će biti izvedeni Vivaldijevi koncert za gudače i baso kontinuo u G duru, koncert za violinu, gudače i baso kontinuo u G-duru op. 3, koncert za fagot, gudače i baso kontinuo u e molu RV 484, koncert za dve violine, gudače i baso kontinuo u a-molu op. 3/8 i koncert za dve trube, gudače i baso kontinuo u C-duru RV 537 je besplatan.

Drugog dana festivala, 2. juna, na sceni Kulturnog centra Pančeva biće izveden koncert "Četvoro za trio" na kome će biti izvedena dela Mocarta (trio za klavir, klarinet i violu u Es duru "Kegelstatt" KV 498) i Šumana (šest kanonskih etida za violinu, violončelo i klavir op. 56).

Violinu i violu na koncertu, za koji je karta 200 dinara, će svirati Ester Hafner, violončelo Nemanja Stanković, klavir Uki Ovaskainen a klarinet Ognjen Popović.

Szerző (Forrás)
RTV
Többi hír