Ugrás a tartalomra

Térfigyelő kamerák Tornyoson

Térfigyelő kamerák Tornyoson

 Térfigyelő kamerával szerelték fel Tornyoson az egyik útkereszteződést.

A Szent István és a Kosztolányi Dezső utcák találkozása igen forgalmas csomópont. Ezen haladnak át azok, akik Szabadka vagy Topolya felé igyekeznek. Az új kamerákat péntek délelőtt Zenta polgármestere is megtekintette.

Az útkereszteződésben két kamerából álló videómegfigyelő-rendszert helyeztek ki. Az egyik a Topolya felől érkezőket figyeli, míg a másik a csantavéri útra került, és a csomópont irányába fordították.

Torma Varga Csaba, a kivitelező cég koordinátora: „A kamerák 2 megapixeles Axis kamerák, amik alumínium házban vannak elhelyezve. Azért vannak alumínium házban elhelyezve, hogy minél könnyebbek legyenek, és hogy ne rozsdásodjanak. Ez az új technológia. PIR technológia van benne, ami a legjobb képélességet adja.”

Az útkereszteződésben nagy szükség volt a kamerákra - mondják a helyiek.

Kis Bicskei Árpád, elnök, Tornyos HK: „Tornyos számára nagyon fontosak ezek a kamerák. Közlekedésbiztonság szempontjából mindenféleképpen. Fontosak, mert ezen az útkereszteződésen az elmúlt időszakban nagyon sok baleset történt, illetve olyan szerencsés kimenetelű dolog, mint pl. amikor Csantavér irányából jött egy autó, és keresztülhajtott itt a kereszteződésen. Ezek soha nem kerültek napvilágra.”

A faluban már évekkel ezelőtt elkészült az optikai rendszer, amely lehetővé tette a kamrák felszerelését - hangzott el a fejlesztés megtekintésekor.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „Ez a beruházás közel másfél millió dinár volt, amiből 1 millió 100 ezer dinárt a Tartományi-gazdasági titkárság biztosított a közlekedésbiztonsága programjának keretein belül.”

A jövőben a többi, fontosabb közlekedési csomópontban is szeretnének hasonló térfigyelő kamerákat elhelyezni.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks