Ugrás a tartalomra

Szüreti Napok Hajdújáráson

Szüreti Napok Hajdújáráson

 Gyümölcsök, a legkülönfélébb termények, borok, ízletes finomságok és jó hangulat. Elkezdődött az 53. Szüreti Napok Hajdújáráson. Az ünnepélyes megnyitó után gyümölcsszentelő szentmise következett.

Jó bornak nem kell cégér - tartja a mondás. Ez vonatkozik az idén 53 éves szüreti napokra is, amelyet már nagyon vártak a helyiek is. Tavaly a járvány miatt szerényebb körülmények között szervezték meg a rendezvényt. Az elmúlt hosszú időszak megpróbáltatásai után idén valóban van miért hálásnak lenni.

Kovács Elvira noszai gyümölcstermelő főként sárgabarackkal és szilvával foglalkozik. Elmondta, sok kihívással kellett szembenézni idén a termelőknek.

„Meglátszik idén is a termékeken, igaz, főleg a szép termékeket hozzák el a termelők, de a szárazság megtette a hatását. A fagy megtette a hatását. Attól függetlenül, hogy jó termés van egyes termékekből, attól még látszik, hogy az időjárás nem igazán kedvezett.”

Sövény Rudolf, Hajdújárás Helyi Közösség tanácsának elnöke nyitóbeszédében elmondta, számos fejlesztést sikerült megvalósítani a faluban az elmúlt időszakban. Egy tombolát is szerveznek, amelyen értékes nyeremények várják a szerencséseket. A fődíj egy fatüzelésű dézsafürdő, de quadot, televíziót és kerékpárt is lehet nyerni. A befolyt összeget szintén falufejlesztésre fordítanák.

Sövény Rudolf tanácselnök: „Azt találtuk ki, hogy a helyi ifjúsági klubhelyiségnek az elindítására, berendezésére szerveznénk egy tombolát. Tudni kell, hogy jelen pillanatban nincs semmilyen klubhelyisége az ifjúságnak, ez ellen szeretnénk tenni, azt szeretnénk, ha kicsit kitörnének a számítógép világából, együtt barátkoznának, együtt töltenék az időt.”

Kern Imre, Szabadka alpolgármestere ugyancsak köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta, jövő ilyenkorra már elindulhat az első vonat a Szeged és Szabadka közötti felújított vasútvonalon, ezért jövőre már azzal is eljöhetünk a szüreti napokra.

„Nagy hagyománya van ennek a rendezvénynek, és azt hiszem, fontos, hogy ezeket a hagyományokat megőrizzük és ápoljuk. Hálistennek vannak fiatalok Hajdújáráson és máshol is, akik ezt a hagyományt tovább tudják vinni, és megünnepelhetjük, hogy szép termésünk, jó termésünk van.”

Szombaton családi programokkal, labdarúgó- és asztalitenisztornával, motoros találkozóval várják a vendégeket. Este nyolckor a Kiss Kata Zenekar koncertezik. Vasárnap már délelőtt a Pirosingesek szórakoztatják a közönséget, délután kettőkor pedig a művelődési egyesületek felvonulásával folytatódik a program. Kirakodóvásárral, illetve a gyerekeknek légvárral is készülnek a szervezők.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks