Ugrás a tartalomra

Szatmári Adrián: Folytatódik az elmúlt négy év munkája Topolyán

Szatmári Adrián: Folytatódik az elmúlt négy év munkája Topolyán

 A község új polgármestere kiemelte, a szennyvíztisztító az egyik legnagyobb beruházás, amely folyamatban van.

Összértéke mintegy 600 millió dinár. A lefedettség 25%-os, ennek bővítésére tervdokumentációt dolgoznak majd ki. A másik fontos beruházás a fedett medence, amelynek első fázisa a jövő év első felében kell befejeződjön. Ezt a projektet 100%-ban a topolyai község költségvetéséből finanszírozzák.

Szatmári Adrián kiemelte, biztos többsége van a Vajdasági Magyar Szövetségnek a község vezetésében. Hozzátette, a koronavírus-járvány miatt októberben sor kerülhet a költségvetés módosítására Topolyán.

"Hogy pontosan mekkora százalékban fogjuk csökkenteni a költségvetési keretet, ezt még nem tudjuk, de a pénzügyi osztállyal természetesen folyamatos a kapcsolat és készülnek már a tervek, az biztos, hogy csökkentések lesznek. Az iskolaigazgatókkal a héten folytattunk egy tárgyalást és szeptember elsején kezdődik meg az iskola. Az iskolák fel vannak készülve a tanév megkezdésére, és természetesen be fogunk tartani minden egyes előírást, az önkormányzat biztosítani fogja a szükséges eszközöket, ahhoz, hogy az iskolák meg tudják vásárolni a fertőtlenítőszereket, a hőmérőket vagy a maszkokat."

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír