Ugrás a tartalomra

Szabadtéri mozi, extrém sportverseny és utcai művészet

Háromnapos fesztiválnak ad otthont a hétvégén Topolya

Egy, a hétvégén első ízben megrendezésre kerülő háromnapos szabadtéri fesztivál szervezési folyamatának finisében kértük, nyilatkozzanak lapunknak az Origo Open Festre keresztelt programsorozat szervezői. A rendezvény keretében a többi között szabadtéri mozit, extrém sportversenyt, az utcai művészet témakörében kiállításokat, továbbá koncerteket, családi programokat kínálnak az érdeklődőknek.

Magyar felirattal ellátott hazai szerb nyelvű filmek, illetve szerb feliratos magyar filmek bemutatása képezi a háromnapos fesztivál gerincét. A vetítések az augusztus 9-étől 11-éig tartó rendezvénysorozat idején az első és a második napon 21 órától, vasárnap este pedig 20.30-tól lesznek követhetők a Topolyai Múzeum és a Sarlós Boldogasszony-templom közötti téren, tudtuk meg Tölgyesi Hubától, az Origo Szervezet elnökétől, mely civil szervezet az ötletadója és az Izlog Ideja színházklubbal együtt a kivitelezője is a fiatalos lendületet hirdető, sokszínű, tartalmas, elsősorban pályázatok, mindenekelőtt az A-Smyle amerikai szervezet támogatásával életre hívott fesztiválnak.

– A rendezvény nyitónapján a street artnak, az utcaművészetnek jut főszerep az Izlog Ideja színházklub előtt és környékén, a klubbal szembeni átjáró területén 16 órától. Szobor- és fényképkiállítás várja az érdeklődőket, grafittizés, pólónyomtatás is csalogat majd, 18 órától élő zene is lesz a helyszínen.

A katolikus templom és a múzeum közötti téren valósul meg 20.30 órától az Origo Open Fest hivatalos megnyitója, majd 21 órától kezdetét veszi a Nyári mozi programsora. Az esti rendezvényt megtiszteli jelenlétével Tolnai Szabolcs rendező is, az ő két filmjét is láthatja aznap a közönség. Éjféltől az Izlog Idejában a fesztivál legnevesebb zenei fellépője, Hornsman Coyote lép közönség elé – újságolta Tölgyesi Huba.

Kozma Tibor, az Origo tagjaként a szombati történésekről számolt be dióhéjban:

– Topolyán is egyre többen foglalkoznak extrém sporttal, mutatnak érdeklődést például a roller, a BMX, a skateboard iránt. Ennek okán is kezdeményeztük a fesztivál keretében szerveződő extrémsport-verseny rendezését, amelyre Szabadkáról és Újvidékről is jeleztek már részvételi szándékot. Az augusztus 10-én, 16 órától szerveződő, az egykori Beograd áruház mögötti téren megvalósuló versenyre 15 órától, a helyszínen lehet regisztrálni.

A megmozdulás az ifjúsági és sportminisztérium Mladi su zakon projektumán belül kerül megrendezésre a szabadkai Spartak Sportegyesület segítségével. A szombati nap fő történésén kívül természetesen az este folyamán a filmbarátokat újabb két alkotás vetítése várja a Nyári mozi állandó helyszínén, majd Panta Rhei klubban az Elektrana dj-ei fogják szórakoztatni az arra nyitott közönséget – fogalmazott Kozma Tibor.

A vasárnap, vagyis az augusztus 11-e családi nap jellegű lesz. A Népkönyvtár mögötti téren, a szökőkút körül 16 órától kézművesvásár és civil szervezetek bemutatkozása zajlik majd, miközben az újvidéki Kreativni pogon a gyermekeknek kedveskedik programokkal, pl. arcfestéssel, bohócok és zsonglőrök szerepeltetésével.

Az ifjúságot 17 órától a Művelődési Ház kiállítótermében kezdődő, az Elektrana dj-ei által szervezett, két órásra tervezett műhelymunka várja. Este 20.30-tól szabadtéri moziélményt kínálnak újra a film szerelmeseinek, majd a fesztivál záróprogramja keretében az Izlog Idejában topolyai zenészek szórakoztatják a fesztiválozókat.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, SZ. A.
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai községi szervezete hétfő délután adta át a községi választási bizottságnak
A VMSZ 31 fős listával indul a választáson Törökkanizsa községben