Ugrás a tartalomra

Sve je spremno za završni ispit

NOVI SAD - Sve je spremno za završni ispit, na kojem će budući srednjoškolci proveriti stečeno znanje tokom školovanja i to 16, 17 i 18. juna, rečeno je Radio-televiziji Vojvodine u Ministarstvu prosvete.

Kao je što je već poznato, ove godine, osim matematike i maternjeg jezika, pred osmacima je i kombinovani test, koji obuhvata gradivo iz biologije, istorije, geografije, fizike i hemije.

Novi test će biti bodovan sa samo osam bodova, što ne bi trebalo da predstavlja problem učenicima, kažu u ministarstvu, dok će srpski i matematika nositi po 16.

"Jedna od novina je da ćemo koristiti nadležnosti ministra i Zakona od tajnosti podataka dobiti oznaku interno, koja će pratiti održavanje završnog ispita", kaže Ljubiša Antonijević, pomoćnik ministra za osnovno obrazovanje.

Dakle, testovi će biti bezbedni, a tako bi trebalo da bude i sa učenicima u novosadskim školama, gde je poslednjih godina nasilje povećano.

"Pripremljena je i strategija, koja bi trebalo da garantuje sigurnost učenika u školama, kaže Petar Viđikant, načelnik Školske uprave za južnobački i sremski okrug, koji očekuje da će i broj školskih policajaca biti povećan.

 

Szerző (Forrás)
RTV
Többi hír
A következő éveket is a Szerbia és Magyarország közötti kiváló kapcsolatok továbbfejlesztése, fontos projektumok megv
Noha a megalakult szerbiai kormány előtt számos kihívás van, a VMSZ új elképzelések kivitelezésére számít
A minap megalakult Szerbia új kormánya, ennek kapcsán Vicsek Annamáriával beszélgettünk, aki az elmúlt 8 évben az Okt
Annamária nyolc évig töltötte be az Oktatási Minisztérium államtitkári posztját