Ugrás a tartalomra

Solista na dva instrumenta Sarina Žang sa BF

BEOGRAD - Beogradska filharmonija otvoriće večeras svoju drugu sezonu ciklusa "Bižarte" u Kolarčevoj zadužbini sa solistkinjom na dva instrumenta, Amerikankom Sarinom Žang, virtuozom na klaviru i violončelu.

Ciklus neobičnih, bizarnih koncerata na kojima Beogradska filharmonija predstavlja neobične muzičare i instrumente, otvoriće muzička senzacija, dvostruko "muzičko čudo“ tinejdžerka Žang, mlada nada američke klasične muzičke scene.

Dobitnica brojnih nagrada na međunarodnim takmičenjima pijanista i violončelista, Žang sviranje na oba instrumenta usavršava na predakademskom odseku prestižnog Džulijarda.

Pođednako zainteresovana za oba instrumenta, ova neobična mlada umetnica na večerašnjem koncertu publici na Kolarcu pokazaće svoje dvostruko umeće u Prvom klavirskom koncertu, Franca Lista i Drugom koncertu za violončelo, Kamija Sen Sansa.

"Radi se o dva načina sviranja koja su tehnički potpuno različita, ali upravo u tome i jeste izazov, otvaraju se nove perspektive koje dalje oblikuju moj umetnički stil", kaže Žang a prenosi Beogradska filharmonija.

Na programu koncerta koji će predvoditi dirigent Oleg Kaetani je i Simfoniju br. 6 Franca Šuberta, "Valcer" Morisa Ravela i Cirkus polka Igora Stravinskog.

Szerző (Forrás)
Tanjug, D.Peternek
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt