Ugrás a tartalomra

Predsednik Pastor razgovarao sa šefom Delegacije EU Majklom Devenportom

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor razgovarao je danas sa šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Devenportom o procesu evropskih integracija i doprinosu koje institucije AP Vojvodine mogu da pruže na tom putu.

Pastor i Devenport razgovarali su i o finansiranju AP Vojvodine, kao i o višegodišnjem zastoju i problemima koje se odnose na donošenje Zakona o finansiranju pokrajine.

Predsednik Pastor je istakao da je Platforme o polaznim osnovama za izradu Zakona o finansiranju AP Vojvodine doneta sa ciljem da se otpočne dijalog sa republičkim institucijama o ovom problemu.

On je naglasio i da, s obzirom na to da rasprava o republičkom budžetu za narednu godinu uskoro počinje, te da očigledno do tada finansiranje Vojvodine ponovo neće biti sistemski rešeno, Skupština Vojvodine će amandmanski reagovati na taj predlog budžeta, a sa ciljem da se približi poštovanju ustavne kategorije od 7 odsto budžeta koje bi trebalo da pripadnu pokrajini.

Pastor je istakao da je veoma važno da se ova ustavna odredba ispoštuje, jer je reč o sredstvima koja su neophodna za razvojna ulaganja u Vojvodini.

Devenport i Pastor razgovarali su i o značaju jačanja institucionalnog dijaloga, kao i međunacionalnim odnosima u Vojvodini, koji su ocenjeni kao veoma dobri.

Szerző (Forrás)
skupstinavojvodine.gov.rs
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP
A Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi szervezete hétfő este adta át a községi választási bizottságnak a valamivel
A VMSZ teljes, 29 fős listával indul a választáson Adán