Ugrás a tartalomra
2021.06.08 - 09:28

Pecesor is választ vasárnap

Pecesor is választ vasárnap

Június 13-án, vasárnap, 7 és 20 óra között Óbecse község két helyi közösségében: Radičevićen és Pecesoron helyi közösségi választásokat tartanak.
– A községi képviselő-testület elnökeként május 11-én hirdettem ki a helyi közösségi választásokat ezen a két településen. Egyéni, és nem pártlistás indulókra lehet szavazni. Míg Radičevićen legföljebb 2-3 magyar él, addig Pecesoron fordított a helyzet, szinte teljesen magyar faluról van szó. A Vajdasági Magyar Szövetség pártként természetesen ezen a választáson nem szerepel, de vannak olyan pecesori jelöltek, akik élvezik a támogatásunkat. Ilyenkor kiemelt figyelmet kapnak a helyi jellegű problémák, Pecesoron ilyen a játszótér, a faluba vezető bekötőút állapota vagy a friss kenyér kései szállítási időpontja – ezeknek a gondoknak a megoldására mi is és az általunk támogatott jelöltek is ígéretet tettek – nyilatkozta Kiss Igor, a községi képviselő-testület elnöke.
Mindkét helyi közösségben 9 tanácstagot választanak a szavazásra jogosult polgárok. Pecesoron 154 személy szerepel a választási névjegyzékben.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, feró
Többi hír
2021.09.18 - 15:49
Az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Unió helyzetét érté
Deli Andor: A bővítés ellenzői különféle kritériumrendszerek mögé bújva szándékosan halogatják a stratégiai döntéseket
2021.09.16 - 20:16
Mint Kishegyes község minden helyi közösségében, Bácsfeketehegyen is helyi közösségi választást tartottak a közelmúlt
Bácsfeketehegyen is megkezdte munkáját a helyi közösség új tanácsa – Beszélgetés az újraválasztott tanácselnökkel